„Chtěli jsme vyhrát, ale hlavně proto, abychom se na soupeře dotáhli," poznamenal po utkání trenér Karviné Jozef Weber, jehož tým nevyhrál už měsíc. „To už je tak dlouho?" podivoval se.

Kouč MFK OKD musel před zápasem řešit rébusy v sestavě, protože se mu na pátečním tréninku zranili Jovanovič se Zeleným. „A ještě pořád jsme neměli potrestaného Janíčka," připomněl Weber. „Zkoušeli jsme ho u disciplinárky pro ten poslední zápas omilostnit, ale nebylo nám vyhověno. Přitom před pár dny v případě ostravského Narha platil opak. A to byl daleko větší přestupek než u Janíčka, který je spíš gentleman fotbalových trávníků," pozastavil se Weber nad dvojím metrem disciplinární komise.

Poslední utkání Karviné na stávajícím stadionu se vyvedlo. Domácí vyhráli 2:1.

Do hry tak musel poslat na post stopera opět V. Cvernu a ten si počínal jistě. V první půli byla Karviná lepší, zaslouženě šla do vedení. Po změně stran naopak tlačil Zlín, vytvořil si tři šance, gól ale nedal a Karviná naopak vytěžila druhou branku, čímž rozhodla.

„To byl takový divný gól, ani nevím, jak nám to prošlo do brány. Musím se na to podívat na videu," kroutil po zápase hlavou zlínský trenér Martin Pulpit. Obě inkasované branky označil jako zbytečné. „Přišly po individuálních chybách. U toho prvního jsme dvakrát pozdě přistoupili k protihráči. Jinak ten náš herní výkon nebyl špatný, tedy ten ve druhé půli. V té první jsme nechali hrát soupeře, inkasovali, a to bylo špatně. Náš kontaktní gól přišel bohužel v době, kdy už domácí vedli po další naší zbytečné chybě o dvě branky. Jinak by to byla aspoň remíza," byl zklamaný z výsledku trenér Zlína.

MFK OKD Karviná – Fastav Zlín 2:1 (1:0)

Branky: 27. Urgela, 85. Trousil – 88. Kraut. Rozhodčí: Marek – Kotík, Vysloužil. ŽK: Skwarczek, Trousil – Železník, Živulič. Diváci: 824.

Karviná: Pindroch – Růžička, Trousil, V. Cverna, Eismann – Skwarczek (84. Kurušta), Vaněk – Juřena (73. Hatok), Budínský (90. Duda), Fiala – Urgela. Trenér: Jozef Weber.

Další zápas hraje Karviná v sobotu ve Vlašimi.