Statečný boj karvinských hráčů na půdě lídra tabulky bodový efekt nepřinesl.

Hosté nastoupili v sestavě už zase s Pindrochem mezi tyčemi, zato bez celé plejády borců základní sestavy. Z různých důvodů nemohli být mezi jedenáctkou vyvolených Mišinský, Ciku, Mikula, Jovanovič, Pavelka i Vladavič, a to by položilo i silnější týmy.

„Zaplaťpánbůh, že už je konec. Poslední zápasy lepíme sestavu, jak se dá," ulevilo se karvinskému trenérovi Josefu Mazurovi po zápase.

V něm byli jeho svěřenci úvodní půlhodinu horším týmem, nakonec také inkasovali po nacvičeném signálu Hradeckých a hlavičce nejvyššího muže na hřišti Rolka. Pak ale překvapivě drželi míč oni a byli nebezpečnější.

„Myslím si, že jsme hráli vcelku dobře a zvládli jsme to. Škoda obou gólů, které padly po standardkách, ačkoliv právě na ně jsme se hodně připravovali. Ale Hradec to umí kopnout i zakončit, má na to typy hráčů," rozebíral si zápas Mazura.

Tomu vadilo jen to, že se jeho svěřenci málo tlačili do vápna. „Měli jsme být odvážnější, ale kluky mohu za výkon pochválit. Odjezdili to tady a ostudu rozhodně neudělali," konstatoval Mazura.

Jeho protějšek na domácí lavičce Luboš Prokopec viděl zápas podobně „Pětadvacet minut jsme hráli velmi dobře, ale po gólu jsme přestali být aktivní, přestali jsme kombinovat a vlastně jen čekali na to, až dostaneme gól. Ten naštěstí nepřišel. Po přestávce jsme zase zvýšili aktivitu, přidali druhý gól, ale zase jsme trochu vyklidili střed pole. Byl to spíš boj než fotbal. Karviná hrála dobře a ukázala nám, že je před námi ještě spousta práce," hodnotil závěrečný zápas FNL Prokopec.

FC Hradec Králové – MFK OKD Karviná 2:1 (1:0)

Branky: 22. Rolko, 65. Shejbal – 76. Fiala. Rozhodčí: Marek – Peřina, Antoníček. ŽK: Shejbal – Gonda. Diváci: 1066.

Karviná: Pindroch – Hoffmann, V. Cverna, Uvíra, Knötig – O. Cverna (70. Limanovský), Hottek, Gonda, Vaněk, Eismann – Fiala. Trenér: Josef Mazura.