„Byť jsme prohráli, dařilo se nám přenést nějaké věci z tréninku i do utkání, vytvořili jsme si i šance. Jsem s vystoupením hráčů celkem spokojen," konstatoval trenér Karviné Josef Mazura.

Ten v úterním přípravném duelu proti Třinci vyzkoušel dalšího nového hráče, tentokrát ze třetí španělské ligy. Ale Nigerijec Biobaku, už čtvrtý černoch v karvinské přípravě, zklamal. „Mohl zůstat rovnou ve Španělsku, neměl výkonnost. Pokud cizí hráč nepřevyšuje naše, nemá smysl jej angažovat," poznamenal Mazura, který si od Biobaka sliboval více. „Myslel jsem, že bude mít nějakou kvalitu. Na Dukle se nějací Španělé etablovali, ale bohužel," pokrčil rameny kouč Karviné, který si jinak myslí, že hráči tmavé pleti se v českých podmínkách mohou uplatnit.

„Několik jich bylo vidět i v naší lize, hodně jich hraje v Polsku, Německu a vůbec v Evropě, takže s místními podmínkami se vyrovnají. Proč by se některý z nich nemohl uchytit v Karviné? Tito hráči mají atletické dispozice," myslí si Mazura.

Proto se zatím slibně jeví Ghaňan Prince Ofori, hráč Žiliny, který zaujal na pozici stopera. „Ten má našlápnuto. Zatím u nás setrvává i útočník Halaška a mladý Kováč. V tomto týdnu bychom měli vyzkoušet Švece z Olomouce, přijít má ještě jeden střední záložník, tak uvidíme," těší se na další nové tváře trenér MFK OKD.

Ten mohl v průběhu týdne přivítat navrátilce Cika, jenž neuspěl na testech v Baníku. „Elvist se přesvědčil, že to v první lize není tak jednoduché. Pro nás je to hráč do základu. Pokud bude zdravý a bude mít formu třeba jako loni na jaře, kdy patřil k našim nejlepším hráčům, bude zase přínosem," myslí si kouč Karviné.

A taky se může zviditelnit a případně zase zabojovat o angažmá v Baníku. Jen aby už nebojoval o druholigové angažmá v Baníku…

Sigma Olomouc – MFK OKD Karviná 1:0 (0:0)

Branka: 90. Mikuš. Rozhodčí: Marek.

Karviná: Lipčák – Mikula, Ofori, V. Cverna, Eismann – Ciku (60. Kováč), Puškáč, Vaněk, Hottek (73. Taraba), Juřena (46. Limanovský) – Halaška (60. Svatonský). Trenér: Josef Mazura.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.