V době reprezentační přestávky ladí Karvinští formu na poslední třetinu podzimu, která pro ně bude představovat klíčovou pasáž sezony tvořenou zápasy s týmy, s nimiž se před sezonou počítalo jako s rovnocennými protivníky ligového nováčka (Příbram, Hradec Králové, Slovácko, Bohemians).

Přípravný duel s Poláky k tomu posloužil jako dobrá generálka. Zápas byl přesunut do komplexu Hotelu Olimpia v Rybniku, kde to karvinští fotbalisté moc dobře znají z letních období. „Často sem vyrážíme k utkáním s polskými prvoligovými a druholigovými kluby," přitakal trenér Karviné Jozef Weber.

Ten dal společně se svým kolegou na karvinské lavičce Josefem Muchou šanci hned devatenácti hráčům. „Už dopředu jsme avizovali, že sestavu protočíme, aby si zahráli všichni a hlavně ti, kteří dosud neposbírali tolik minut v lize," doplnil Weber.

V utkání nebyli jeho svěřenci horším týmem. V první čtvrthodině zahrozili nejprve karvinský Juřena a poté domácí Źiwiec.

V dalších minutách se pokračovalo bez výraznější šance na obou stranách. Ve 30. minutě dostali Poláci možnost kopat penaltu po faulu mladého Puchela. Brankář Laštůvka ji sice lapil, ale na dorážku Barisiće už nestačil – 1:0.

Do druhé půle oba týmy prostřídaly a v 53. minutě Gliwice podruhé udeřily. Nejprve rozhodčí přehlédl jasnou ruku jednoho z polských hráčů a nechal akci pokračovat. Neobsazený Mraz pak poslal do sítě Karviné centr Barisiće – 2:0.

Karviná přidala, ale do šancí se nemohla probít. Světlou výjimkou byl centr Galušky na Panáka, který ale gólem neskončil. Až v 79. minutě to hostům vyšlo, když Galuška krásně posadil balon na hlavu Janečkovi – 2:1. Branka Karvinou povzbudila, dostala se však už jen k jedné šanci, kterou promarnil opět Panák.

„Nebylo to špatné. Směrem dozadu jsme odehráli, i přes dva inkasované góly, slušný zápas. Bohužel dopředu to bylo horší a máme na čem pracovat. Kluci centrované míče buď přetáhli, nebo trefili prvního protihráče. Ty situace jsme neřešili moc dobře," připustil po utkání druhý karvinský trenér Josef Mucha.

Piast Gliwice – MFK Karviná 2:1 (1:0)

Branky: 31. Barisić, 53. Mraz – 79. Janečka.

Karviná: Laštůvka (46. Pindroch) – Juřena, Košťál (46. Dreksa), Hošek (46. Toml), Eismann (46. Zelený) – Šisler (46. Janečka), Okleštěk – Moravec (46. Galuška), Budínský (46. Jurčo), Puchel (46. Voltr) – Panák.