Soupeř přikládá zápasu obrovskou důležitost, do Karviné zamířil pendolinem, aby to hráči měli pohodlnější, a samozřejmě den předem.

„Je vidět, že zápas pro ně má značný význam," uvažoval před utkáním trenér karvinských fotbalistů Jozef Weber. „Ale i my mu přikládáme stejnou důležitost. Všichni víme, o co se u nás hraje," ujistil.

Od samotného utkání čeká urputný souboj. „Příbram má nového trenéra Petra Radu, kterého moc dobře znám, jelikož mě v Jablonci před časem čtyři roky vedl," usmál se Weber.

Co mohl zkušený trenér Rada do týmu přinést? „Určitě velkou poctivost a kvalitu v defenzivě. Výhodou pro Příbram teď určitě byla čtrnáctidenní přestávka, ve které mohl pan Rada s týmem zapracovat na všech věcech. Doufám, že i my jsme pracovali stejně intenzivně a na hřišti to bude znát," přál by si karvinský kouč.

To poslední, co by Karvinští chtěli udělat, je dát soupeři zase šanci na návrat do boje o udržení. „V Příbrami to určitě vidí tak, že pro ně startuje nová etapa. Za první třetinou soutěže udělali tlustou čáru a chtějí se odpíchnout ode dna dobrým výsledkem u nás. Tomu musíme zabránit," uvědomuje si Weber.

Všichni v Karviné cítí, že zápas se vymyká běžnému ligovému standardu. „Každý si důležitost zápasu uvědomuuje. I z mužstva cítím, že ho berou se vší vážností. Na druhou stranu bych ho nechtěl dostávat pod tlak tím, že je to pro nás otázka bytí a nebytí. Jeden špatný výsledek naši bilanci ještě nehatí. Ale je jasné, že když zvládneme zrovna toto utkání, nesmírně si tím pomůžeme," ví Weber moc dobře, že v případě výhry by se Karviná vzdálila svému sokovi už na 10 bodů.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.