Na hřišti pražské Dukly remizovali bez branek a tak, jako v úvodním jarním utkání proti Mladé Boleslavi byla jejich remíza ztrátou, tak nyní je to rozhodně zisk. Pražané totiž měli v souboji sousedů v tabulce hlavně v první půli navrch, ale z převahy gól nevytěžili. Tým z Julisky doma popáté za sebou nezvítězil a nevyužil šanci vystřídat soupeře na sedmém místě. Nováček z Karviné remizoval i v druhém jarním utkání.

„Hosté si přijeli pro bod a mají splněno. Pro nás je to ztráta. Tým je na jaře jiný a potřebuje čas, aby si to sedlo a sehrálo. Jsem ale rád, jak tým pracuje, v kabině je silnější a koncentrovanější na to, jak bychom chtěli hrát," řekl po utkání trenér Dukly Jaroslav Hynek.

První poločas se hrál téměř výhradně na polovině hostí, Dukla ale z místy až drtivé převahy nic nezískala. Hosty držel brankář Laštůvka, který nejprve v osmé minutě vyrazil Olayinkovu táhlou střelu a ve třinácté minutě pak vyškrábl i Podaného hlavičku.

Zápas Dukly s Karvinou branku nenabídl.Zdroj: Michal Chadim

Domácí levý obránce, který se v prvním jarním kole v Hradci Králové blýskl pohledným gólem z přímého kopu, dnes v zakončení neměl tolik štěstí. V 25. minutě k němu propadl centr z pravé strany, ale Podaný ve stoprocentní příležitosti překopl branku. Ve 33. minutě pak mířil po zemi těsně mimo Mustedanagič a nedočkal se první soutěžní trefy v dresu Dukly po příchodu ze Sparty.

„Soupeř nás v první půli vůbec neohrozil, měl dva rohy, jinak nic. Hra i šance šly za námi, ale na výhru jsme bohužel nedosáhli. Škoda, že to tam Kuba Podaný dal nad branku," litoval Hynek zazděné tutovky Podaného z malého vápna. „Myslím, že kdybych hrál ten míč z první, tak to pro mě bude jednoduší. Jak míč rotoval, tak se hodně odrazil od země a už jsem nestihl správně zareagovat," popsal svou šanci Podaný.

Čtěte také: Nováček vyzve pražskou Duklu. Už potřetí v sezoně

Karviná se v první půli jen pasivně stáhla před své vápno a její kouč Weber reagoval na bojácnou hru už do přestávky střídáním. Místo Puchela přišel na trávník Panák. Slezané po pauze srovnali hru a v 56. minutě měl jejich první nadějnější šanci Janečka, pálil však nad.

V 62. minutě měli nejblíže k vedení Pražané, Olayinka ale po brejku trefil ze strany jen tyč. Pak začali více hrozit Karvinští. V 77. minutě se probil do šance Budínský, ale zamířil také nad.

„Nedařilo se nám vůbec chodit do protiútoků. Proto ten výkon vypadal takový odevzdaný. Až ve druhé půli jsme se dokázali zvednout. Vyměnili jsme rozestavení i hráče a už jsme byli domácím vyrovnanějším soupeřem. Musím ale uznat, že Dukla byla lepší a bod jsme uválčili jen díky štěstí a dobré defenzivě," hodnotil trenér Karviné Jozef Weber zápas.

Čtěte také: Sportovní hvězdou čtenářů je Daniel Mikušťák

Domácí ze závěrečného náporu už nic nevytěžili a Karviná tak v součtu s pohárem neprohrála ani třetí vzájemný duel sezony.

„Sice jsme pořádně nevystřelili, ale přijeli jsme si pro bod a ten si odvážíme. Každý bod je důležitý, protože ještě nejsme matematicky zachráněni. Takže jsme spokojení, i když to od nás určitě nebyl fotbal jako před týdnem proti Boleslavi," uznal karvinský gólman Jan Laštůvka, který si připsal páté čisté konto v sezoně.

Dukla Praha - MFK Karviná 0:0

Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Hájek. ŽK: Tetour, Podaný - Budínský. Diváci: 1613.

Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Podaný - Hanousek, Tetour, Mustedanagič (60. Juroška) - Miloševič, Holenda, Olayinka (80. Edmond).

Karviná: Laštůvka - Holík, Košťál, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec (88. Duda), Budínský, Puchel (40. Panák) - Wágner (90. Jovanovič).