Na dvě střely na bránu se nevyhrává. Frýdek-Místek se poprvé v nové sezoně představil doma, ale raději by na zápas asi zapomněl. Nedařilo se mu prakticky nic a hosté téměř v poklidu dokráčeli k cenné výhře.

Karviná o ní rozhodla už v úvodu utkání. Po sedmi minutách hlavičkoval Jovanovič do břevna, na odražený balon nejrychleji reagoval mladý Sedlák a také hlavou uklidil míč do sítě. Zaražený Frýdek přepustil střed pole hostům, kteří lépe kombinovali a tlačili se před soupeřovu bránu.

Frýdek-Místek (v bílém) vs. Karviná 0:2.

Domácí končili na pozorné obraně Karviné, po dvaceti minutách pak inkasovali po rychlé akci z levé strany znovu. Moravec přiťukl míč Urgelovi, ten zase Sivričovi, který se neunáhlil, našel si prostor a do odkryté části brány zvýšil na konečných 0:2.
„Je fakt, že tentokrát nám úvod vyšel, dali jsme dva rychlé i pěkné góly, udrželi do přestávky nulu," sčítal poločasová pozitiva Jozef Weber, kouč Karviné.

Jeho tým za dvoubrankového vedení polevil, ale pořád měl míč pod kontrolou. To se změnilo v 67. minutě, kdy atakující Vyskočil nešetrně zajel do gólmana Pindrocha, následně se strhla potyčka, při níž Sivrič zřejmě kopl Vyskočila. Ten se skulil na trávník a Sivrič zamířil po červené kartě předčasně do kabin. „Co na to říct? Matej dá nejprve důležitý gól a pak nás tak nesmyslně oslabí. Ani nevím, co tam v tu chvíli vůbec dělal. Od toho tam jsou stopeři a obránci, aby si zjednali pořádek před bránou," zlobil se Weber.

Karviná se už v početní nevýhodě nikam nehnala, jenže Frýdek toho nevyužil a směrem dopředu byl i nadále jalový, takže bodů se nedočkal ani na třetí pokus. „Ono dnes ani není co hodnotit. Soupeři jsme nabídli góly úplně sami, jinak si Karviná moc šancí tady nevypracovala," poznamenal domácí lodivod Mikuláš Radványi. „V našem týmu mi chybí kvalita. Pokud mužstvo nedoplníme, budeme se trápit. Jinak musím uznat, že Karviná má velkou kvalitu. Tenhle tým bude patřit určitě k favoritům celé soutěže," vysekl Radványi poklonu sobotnímu soupeři.

MFK Frýdek-Místek – MFK OKD Karviná 0:2 (0:2)

Branky: 7. Sedlák, 22. Sivrić. Rozhodčí: Marek – Fišer, Vitner. ŽK: Talián, Jarabica, Ujlaky, Mehremić, Vyskočil – Budínský. ČK: 67. Sivrić (K). Diváci: 1 521.

Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Literák, Ilko (46. Hykel), Jarabica – Bello, Talián, Ujlaky, Krčula (46. Mehremić) – Matúš (83. Ďuriška), Vyskočil.

Karviná: Pindroch – Růžička, Dreksa, Jovanović, Eismann – Sedlák – Sivrić, Budínský (90. Vaněk), Moravec (85. Fiala), Zelený – Urgela (75. Juřena).