„Já pevně věřím, že právě tři body s Vlašimí kluky povzbudili a už se konečně odpíchneme k nějaké bodové sérii," přeje si trenér karvinského mančaftu Jozef Weber.

Na adresu Sokolova dodal, že se jedná o velmi těžkého soupeře. „V podstatě se teď utkáváme se samými náročnými protivníky, ale co se dá dělat. Pozor si budeme muset dát na nebezpečné standardky. Z nich Sokolov často skóruje, hlavně z rohů, podobně jako my na podzim. Také si musíme pohlídat kraje hřiště, kde operují rychlonozí hráči Kosak a Vaněček," varuje Weber.

Ani Sokolov nezažívá úplně ideální bodové jaro. „V posledním domácím zápase ztratili nešťastně tři body s Pardubicemi, když inkasovali v 94. minutě, ale teď vybojovali bod v dohrávce ve Varnsdorfu. Zvedají se, určitě to budeme mít složité. Na druhou stranu si můžeme věřit. Proti Vlašimi jsme museli provést řadu změn v sestavě a noví hráči chytili svou šanci za pačesy. To je dobře a kluci si řekli o místo v sestavě. Můžu říct, že pro zápas v Sokolově uvažuji o jedné, maximálně o dvou změnách oproti poslednímu utkání," dává Weber šanci do základní jedenáctky nově příchozím hráčům.

Na podzim sehráli jeho svěřenci se Sokolovem vydařené střetnutí. Celkově se jednalo o jeden z nejlepších zápasů celé soutěže z obou stran. „Je to už dlouhá doba, ale připomenout si to samozřejmě můžeme. Tenkrát jsme se úvodním zápasem na Kovoně odpíchli k zajímavé sérii," vybavil si Weber.

Zápas se bude hrát místo sokolovské tradiční soboty až v neděli, to kvůli středeční dohrávce Sokolova ve Varnsdorfu.