Po výhře nad silným Zlínem se fotbalisté Karviné chystají ukořistit nějaký ten bod i na půdě silné Vlašimi. „Vidíme tu tabulku, která je vyrovnaná jako snad nikdy a samozřejmě bychom chtěli promlouvat do bojů na předních příčkách," připomněl předsezonní cíl karvinských fotbalistů trenér Karviné Jozef Weber. Což znamená pokusit se ve Vlašimi něco uhrát.

Karvinskému trenérovi se v týdnu rozrostl kádr o dva hráče. Defenzivní bek Vlastimil Daníček má velkou šanci nastoupit ve Vlašimi do základu. „Nahrává tomu fakt, že Jovanovič je nadlouho mimo hru, ostatně proto jsme také Daníčka dělali," přiblížil Weber.

Útočník Milan Jurdík je zase rychlostním typem hráčem, ideálním pro venkovní zápasy. „Jeho příchodem jsme zase o něco více vytvořili tlak na naše ofenzivní hráče, kteří se zatím střelecky neprosazují. V týmu tak je zdravá konkurence," pochvaluje si Weber.

Karviné v posledním utkání proti Zlínu dobře zahrála středová formace. Rýsuje se tedy defenzivní dvojice Vaněk – Skwarczek? Proti Zlínu to fungovalo. „Teď se ale vrací Janíček," připomněl Weber návrat zkušeného borce po třízápasovém karetním trestu, který ve středu zálohy předtím operoval.

Otázka však zní, kam se Janíček vrací. Stoper Trousil totiž vyfasoval čtvrtou žlutou kartu a tudíž na výlet pod Blaník nepojede. „Máte pravdu, na jeho post by právě Janíček mohl jít," přemýšlel Weber. Bylo by to vhodné, v Mladé Boleslavi odehrál na této pozici spoustu zápasů. „Variant je ale více," upozornil Weber na fakt, že ve hře je i stoper V. Cverna. V takovém případě by se Janíček zase vrátil do zálohy. Která varianta bude v sobotu odpoledne platit?