Zkušený kormidelník karvinské lavičky Josef Mazura se za nic neschovával a sportovně uznal, že kvalita byla na straně Zlína. „Měli jsme tam dobré momenty, vlastně oba poločasy jsme zahájili aktivněji a vytvořili si šance, nebo alespoň slibné náznaky. Gól jsme z toho ale nevytěžili a soupeř následně svou převahu v poli využil," shrnul závěrečné kolo Mazura, který dal v utkání příležitost i karvinským mladíčkům Kuruštovi a Legierskému.

„Jsou tady a potřebují dostat šanci. Navíc jsou to naši hráči a když na sobě budou poctivě makat, mohou dostat šanci i příště," zhodnotil Mazura karvinské talenty.

Právě v útoku však v závěru sezony, v němž se Karviná musela obejít bez distancovaného Vladimíra Mišinského, tlačila tým trochu bota. „Je to tak, vypadl nám Vláďa a už to bylo cítit. V opačném případě bychom ta tři poslední kola zvládli asi ještě o dost líp. I proto se v létě budeme muset poohlédnout po nějakých posilách. Na každý post v sestavě by měli být dva přibližně stejně výkonnostně silní hráči," má jasno o podobě kádru Josef Mazura.

V posledních dnech se v této souvislosti živě spekuluje o možném příchodu Petra Švancary, kterému v Brně skončila smlouva a jedním ze zájemců o jeho služby je právě Karviná, která personu Gambrinus ligy oslovila. Dokázal by si Mazura představit spolupráci se Švancarou? „Určitě ano. Ve Slovácku jsem ho vedl a spolupráce to byla prospěšná. Péťa se od doby, kdy jsme byli oba v Brně, hodně změnil, vyzrál. Dneska je to top hráč. Takže jistě, takového hráče bych uvítal. Ale to se bavíme v čistě hypotetické rovině. Vím, že má nabídky z nejvyšší soutěže, kterou může bez problémů hrát a že by šel do Karviné, to je spíš utopie," sdělil Mazura k tématu Švancara.

Fastav Zlín – MFK OKD Karviná 2:1 (1:1)

Branky: 36. Malcharek, 74. Hruška – 41. z pen. Ciku. Rozhodčí: Bílek – Kříž, Machálek. ŽK: Malcharek, Kurtin – Homola, Mikula, Vaněk. Diváci: 719.

Karviná: Paleček – Hoffmann, Homola (79. Gonda), Mikula, Knötig – Limanovský (55. Fischer), Hottek, Vaněk, Kurušta (46. Legierski), Fiala – Ciku. Trenér: Josef Mazura.