Oba se už připojili k výpravě, která v neděli odcestovala na herní soustředění do Turecka.

O Wágnerovi se spekulovalo už od přestupu Jaroslava Zeleného do Jablonce. Wágner měl být součástí celého transferu jako hráčská kompenzace. V jarní části bude u nováčka z Karviné hostovat. „Tomáše dobře známe, je to kvalitní a zkušený útočník. Hodně jsme o něho stáli a věříme, že se u nás prosadí. Branky dávat umí, tak to snad potvrdí," přál by si manažer MFK Karviná Lubomír Vlk.

Druhou posilou je mladoboleslavský univerzál Jan Kalabiška. V Karviné je rovněž na půlroční hostování s opcí. „Honza může hrát na více postech a hlavně je to levák. Pro nás to znamená jednoznačně zkvalitnění ofenzivy, to potřebujeme," byl Vlk spokojen s příchody obou hráčů.

Oba dorazili do Karviné v neděli dopoledne, vyfasovali věci a mohli rovnou balit na cestu do Turecka. „Bylo to narychlo, ale jsme rádi, že s námi letí. Tím pádem jsme kompletní, akorát Mihailo Jovanovič s námi necestuje, protože má jít ve středu na vyšetření," upřesnil trenér A-mužstva Jozef Weber.

V turecké Antalyi mají Karvinští v plánu odehrát tři zápasy. „Půjde nám tam o konfrontaci s kvalitními evropskými celky a samozřejmě o trénink na přírodních trávnících, který je z hlediska sehranosti a nacvičení kombinací klíčový," podotkl trenér Weber, který bude v Turecku hledat optimální sestavu.

Karvinští letí na herní soustředění do tepla poprvé v historii klubu. Antalyi zvolili i kvůli výhodné ceně. „Oproti předchozím rokům je cena neporovnatelná," přiznal manažer Vlk.

Karvinští se v Turecku utkají s ukrajinskou Poltavou, lídrem polské ligy Białystokem a třetí soupeř je v jednání. Původně mělo jít o ukrajinský Dněpropetrovsk, z toho ale sešlo. Ve hře je teď dosud nejmenovaný ruský tým.

Karviná v TureckuStředa 1. února:
Karviná – Poltava (Ukr.)
Sobota 4. února:
Karviná – Białystok (Pol.)
Úterý 7. února:
Karviná – soupeř z Ruska?