Zlomit nepříznivou bilanci se Karvinští pokusí už v sobotu v domácím souboji s nováčkem ligy – Sigmou Olomouc. Bylo by to žádoucí.

„Jistě, všichni cítíme, že čtyři body jsou málo, navíc nedáváme branky. Nejen zápas se Sigmou, ale i další domácí utkání s Brnem je pro nás extrémně důležité. Potřebujeme už body,“ uvědomuje si Josef Mucha, jeden z trenérů MFK Karviná, který v Olomouci stále bydlí a zažil s ní skvělé pohárové časy.

„Sigma je tradičně hodně těžký soupeř. Jako nováčka ho prakticky nebereme. Ale věříme si a upínáme se k tomu, aby to byl právě ten zápas, který nás nakopne,“ poznamenal Mucha.

Jaké to pro něj bude nastoupit proti „svým“, proti klubu, kde strávil nejkrásnější léta kariéry? „Snažím se to tak nevnímat a brát jako každý ligový zápas. Mým úkolem je připravit tým na co nejlepší výkon, ale máte pravdu, trochu prestižní to pro mě přece jen bude. Bydlím vlastně kousek od stadionu,“ pousmál se Mucha.

Hecování s bývalými sigmáky se u Muchů ale neřeší. „To ne, navíc já na to nikdy nebyl. Myslím, že se před utkáním jen slušně pozdravíme,“ dodal.

Jedno ví ale jistě. Rodina bude stát při něm. „Přijede a bude fandit Karviné,“ směje se.

Pak už ale zase zvážní, protože Karviná opravdu není v lichotivé situaci. Se čtyřmi body tvoří chvost tabulky společně s Brnem, Jihlavou a Mladou Boleslaví. V několika zápasech navíc svým střeleckým (ne)uměním dostala gólmana soupeře do sestavy kola.

„Těch tutovek jsme zahodili už opravdu dost,“ připouští Mucha. „Víme, že čtyři góly jsou málo. Potřebujeme, aby se někdo chytil, anebo aby se ty góly rozložily na celé mužstvo. Uvidíme, jak se bude před utkáním cítit zraněný Wágner, ale máme další hráče, kteří umí dát gól. Asi to chce jen si více věřit a v daný moment zachovat chladnou hlavu a dohrát akci do gólové podoby. Už bychom to potřebovali,“ uzavřel Josef Mucha.

Zítřejší zápas začíná na Městském stadionu v Karviné-Ráji v 17 hodin.