Shrňme si přehled všech nižších soutěží. Druhou ligu vyhrála Hospoda U Čmeláka o čtyři body před Mobilkou. Oba týmy se mohou v příštím ročníku těšit na účast mezi elitou.

Naopak ve druhé lize budou chybět celky Deportiva, které ještě nedávno poměrně solidně působilo v nejvyšší soutěži, dále Gesomontu a Gates. Deportivo sice v posledním turnaji mocně finišovalo a uhrálo dokonce sedm bodů, mimo jiné remízu s Mobilkou, ale bylo mu to málo platné, protože další ohrožené celky Rumíků, Sartorisu, Katimu a Quatro Reklamy uhrály aspoň jedno potřebné vítězství. Při rovnosti bodů rozhodla o sestupu Deportiva porážka s Quatrem 0:2 ve vzájemném utkání hned v prvním kole soutěže.

Třetí liga má také dohráno. Na posun do druhé ligy se může těšit trojice nejúspěšnějších Šavlozubé ovce, Rovers a Rosanero, která i v posledním turnaji potvrdila své dominantní postavení na čele tabulky. Ve vzájemném zápase Rovers porazili Rosanero 5:1 a skončili druzí o tři body za Šavlozubými ovcemi.

O sestupu Apeomu, Laparymu a Pokroku bylo rozhodnuto již dříve, a tak se hledal jen poslední čtvrtý sestupující. Stal se jím tým AC6, jenž v posledním kole uhrál jen výhru nad Vigem. SSKA zvládlo vzájemný duel s AC6 (4:3) a zachránilo se, stejně tak uhrála jednu potřebnou výhru Kappa.

Poslední výkonnostní soutěž, dohrávala zápasy v nadstavbových skupinách. V té o postup stvrdila postup do třetí ligy Pastrmania, která neztratila v nadstavbě ani bod a rozloučila se se čtvrtou ligou vysokými výhrami 7:1 a 11:1. Druzí skončili Chachaři, třetí AGA24 a čtvrtá Doubrava. Všichni postupují o soutěž výš. Ve skupině o umístění vedoucí Reapers neprohráli, zato poslední Šachisti neuhráli ani bod a měli by se opravdu spíše věnovat šachům.