Karvinští se v prvních dvaceti minutách prezentovali nebojácným výkonem, Slavia však postupně „utahovala šrouby" a z následného tlaku vytěžila vedoucí branku, když se po rohovém kopu prosadil Frydrych – 1:0.

Slavia byla na koni, ale Karvinští se z jejího tlaku vymanili nejlepším možným způsobem, tedy gólem. Po ose Kalabiška, Šisler, Budínský nasměroval posledně jmenovaný míč přesně na nohu Wágnerovi, jehož nezastavili ani skluzující Bílek, ani skluzující Frydrych – 1:1.

Jenže radost z vyrovnání trvala Karviné jen tři minuty. Za hranicí velkého vápna napřáhl k ráně Ščuk a poslal Slavii do poločasového vedení – 2:1.

Favorit ze Slavie se prosadil hned pětkrát.Zdroj: Michal Chadim

„Škoda, věděli jsme, že soupeř má silné standardky a stejně po jedné dostaneme první gól," mračil se po zápase záložník Karviné Jan Kalabiška. „Dokázali jsme sice dobře zareagovat, ale pak zase – neobsadíme zcela volného chlapa a inkasujeme podruhé," vrátil se k opětovnému vedení favorita.

Pražané chtěli ve druhé půli rychle rozhodnout utkání ve svůj prospěch a nemrhat silami v boji o titul. Na chvíli se jim to povedlo. Vystihli karvinské váhání, dobře anticipovali, přečetli přihrávku a založili brejk, na jehož konci vyslal Ščuk do čisté pozice Mingazova, který rutinérsky přeloboval vyběhnuvšího Pindrocha – 3:1.

Opět se zdálo, že se Pražané uklidní, hosté ale skórovali po dobré práci Wágnera s Weberem, jehož pokus tečoval do vlastní sítě stoper Lüftner – 3:2.

Karvinští (ve žlutém) se opět prezentovali nebojácným výkonem, ale Slavia vyhrála zaslouženě 5:2.Zdroj: Michal Chadim

Teprve od čtvrté branky třímali domácí zápas ve své moci. Na pravé straně se do skákajícího balonu opřel Ščuk, Pindroch balon vyrazil jen na malé vápno, kde ho v poklidu zpracoval Tecl a vrátil mu ho do sítě – 4:2.

Gól přišel paradoxně poté, co Karvinští sahali po vyrovnání. „Byla tam taková neurovnaná pasáž, kdy hosté mohli srovnat, ale zvládli jsme to. Jsem rád za postup, je to další krůček k celkovému vítězství v poháru. Jsem rád i za to, že šanci dostali kluci, kteří nenastupovali moc od začátku," pravil po utkání trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Karviná si tak krutou porážku nezasloužila.Zdroj: Michal Chadim

Hodně emocí vzbudil pátý gól Bořila, před nímž Janečka signalizoval své zranění (nakonec kvůli němu odstoupil ze hry) a nechtěl hrát, míče se však zmocnil Mingazov a nesportovně s ním proplul k bráně Karviné. Po jeho ráně a dalším Pindrochem vyraženém míči doklepl balon do sítě Bořil. „Tohle neměli slávisté zapotřebí, nevím, co si chtěli dokazovat. Je to jejich věc," nelíbil se tento incident ani Lukáši Budínskému, který za pošťuchování s Mingazovem dostal žlutou kartu. „Nicméně soupeř si vytvořil více šancí a postoupil zaslouženě," dodal.

K momentu se vyjádřil i trenér Weber. „Mingazov už ‚prokázal' charakter v derby se Spartou, ale tento moment zápas nerozhodl," uznal i on. „My jsme se prakticky ve všech třech zápasech se Slavií prezentovali slušným výkonem a i dnes jsme přispěli k vysoké úrovni utkání. Hrálo se nahoru dolů, byly šance. Výsledek je pro nás možná až příliš krutý," podotkl Jozef Weber.

Slavia Praha – MFK Karviná 5:2 (2:1)

Branky: 25. Frydrych, 38. Ščuk, 49. Mingazov, 64. Tecl, 68. Bořil – 34. Wágner, 54. vlastní Lüftner. Rozhodčí: Berka – Pochylý, Polák. ŽK: Mingazov – Wágner, Budínský. Diváci: 4438.

Slavia: Kovář – Frydrych, Bílek, Lüftner, Bořil – Ngadeu – Tecl (64. Van Buren), Hušbauer, Ščuk (84. Barák), Mingazov (74. Zmrhal) – Mešanovič. Trenér: Šilhavý.

Karviná: Pindroch – Moravec, Košťál, Jovanovič, Eismann – Šisler (54. Panák), Janečka (69. Hošek) – Budínský, Weber (61. Dressler), Kalabiška – Wágner. Trenér: Weber.