Jedním z nich je i Karviná. Jak vidí situaci její trenér Jozef Weber? „No, není to úplně kritické, ale vážné to stále je, to si samozřejmě všichni uvědomujeme,“ uznal kouč MFK.

Karvinští v dosavadním průběhu získali jen osm bodů. Loni touto dobou jich měli na kontě třináct. Pak přišla na řadu dohrávka s Teplicemi a ty si z karvinského hřiště udělaly tréninkovou plochu. Vyhrály v Karviné 4:1. Ani jarní odveta nepřinesla Karviné žádný bodový zisk. Naopak prohru 0:1.

„Ano, cítíme, že máme Teplicím co vracet. Ony za ten půlrok od našeho vzájemného zápasu žádný zásadní rozdíl ve hře neudělaly, mají pořád stejného trenéra i kádr, do kterého nezasahovaly. Je to stále kvalitní mančaft,“ uznal Weber.

Situace ale velí jasně – bodovat. „Jistě, nemůžeme se donekonečna chlácholit tím, že jsme některé zápasy odehráli dobře, protože to podstatné – body – nejsou. A ty určují naše postavení v tabulce,“ připomněl známou pravdu. „Musíme už zase bodovat a věřím, že pro to všichni udělají maximum,“ upozornil.

Stačil by Karviné v jejím postavení z teplického hřiště vůbec bod? „Řeknu to tak: potřebujeme prostě bodovat. Pro nás je teď dobrý každý bod, a kdybychom jej v Teplicích uhráli, moc bychom si ho vážili,“ uzavřel Weber.