V sobotu začala fotbalistům Karviné i herní příprava. Jejich prvním protivníkem v zápasovém programu byla taktéž prvoligová Sereď, se kterou se Karvinští střetli na umělce v Považské Bystrici.

Na těžkém terénu se spíš bojovalo, přesto karvinští borci předvedli několik pohledných akcí, například Michal Faško, který se snažil z půlky hřiště nachytat slovenského gólmana, ale míč se otřel o tyč.

Házenkáři v Polsku uspěli. Střelecky se zaskvěl Jan Užek (vzadu).
Házenkáři uspěli v Gdaňsku i Gdyni

Gubův gól neplatil pro ofsajd, v 37. minutě už se ale po ose Moravec – Faško – Wágner skóre měnilo.

Do druhé půle trenér Hrnčár protočil celou jedenáctku, stejně tak jeho protějšek. Karvinští byli lepším týmem, soupeře nepouštěli do žádných šancí. Vedení mohli pojistit Weber s Ramirezem, ale nestalo se tak.

Do akce šly nové tváře Rundič, Záhumenský i Faško, zahrál si však i dorostenec Vlachovský nebo Ba Loua, který přiletěl z Afriky v průběhu týdne.

Karvinští na úvod přípravy porazili Sereď. Rozhodl Tomáš Wágner.Zdroj: Adam Januszek

„Každé vítězství potěší a dodá týmu pozitivní energii do další práce. Jsem rád, že kluci absolvovali kýženou pětačtyřicetiminutovou zátěž a nakonec naskočil i mladý Vlachovský. Zápas se hrál na těžkém terénu, možná i kvůli tomu byl trochu vyhrocený. Jinak splnil účel, byla tam intenzita, hrálo se v tempu s množstvím soubojů. V obou poločasech byly dobré i horší věci. V neděli si trochu odpočineme a od pondělí jedeme dál,“ rekapituloval zápas trenér MFK Norbert Hrnčár.

Další zápas hraje Karviná ve středu 16. ledna od 11 hodin s Třincem.

ŠKF Sereď – MFK Karviná 0:1 (0:1)

Branka: 37. Wágner.

Karviná 1. poločas: Berkovec – Čolič, Krivák, Rundič, Záhumenský – Moravec, Budínský, Faško – Guba, Wágner, Ba Loua.

Karviná 2. poločas: Pastornický – Putyera, Smrž, Janečka, Tusjak – Dramé, Suchan – Galuška (75. Vlachovský), Lingr, Weber – Ramirez. Trenér: Hrnčár.

Město Karviná oceňuje každým rokem své mládežnické sportovce.
Nejúspěšnější sportovec roku je opět tady
Vyprošťování meziměstského autobusu v Albrechticích u Českého Těšína.
Autobus zapadl do příkopu, nikomu se nic nestalo