Karvinští fotbalisté byli Budějovicím v jejich cestě za postupem snaživým sparingpartnerem. Podobně jako nedávno ve Zlíně i v Třinci však inkasovali brzký gól – již ve 3. minutě a nabrali směr desátá venkovní porážka.

„První gól jsme dostali ze standardky. Celou dobu se na to připravujeme, pak máme osobně bránit a Machovec nám dá gól. Trenér soupeře mě pak po zápase dostal. Říkal, že to trénují rok, ale ještě se jim to proti nikomu nepovedlo zúročit. Až proti nám," kroutil nechápavě hlavou lodivod Karviné Josef Mazura.

Karvinští (v zeleném) v Českých Budějovicích podle očekávání neuspěli.

Přesto jeho tým v první půli působil celkem solidním dojmem, byť více ze hry měli domácí. „Gól jim dal křídla, zlobili nás po stranách a také Kalod vepředu byl nebezpečný. Ale nějak jsme si s tím poradili, měli tam i nějaké náznaky. Většinu akcí jsme ale nedotáhli," litoval Mazura.

Druhá půle, to už byl budějovický koncert. I druhý gól přidali domácí ze standardky, konkrétně po rohu. A třetí rovněž, aby se to nepletlo. „Tři góly ze standardek, co na to říct?" pokrčil rameny Mazura. Vadilo mu, že hráči po třetím gólu zcela vyklidili pole. „Působili jsme odevzdaně. Hráči ani nebojovali," nebyl spokojen trenér Karviné.

Karvinští (v zeleném) v Českých Budějovicích podle očekávání neuspěli.

Domácí po brance v 57. minutě létali po hřišti jako vítr. Následovaly desetiminutovky, na jejichž konci byl vždy gól v karvinské síti. „Výsledek je jednoznačný, byť v první půli to tak jednoznačně nevypadalo. Ale schází nám důraz a agresivita ve vápně. Chtěli jsme tady udržet delší dobu nulu, aby soupeř znervózněl, místo toho jsme ho hned posadili do sedla. Navíc se nám vykartovali důležité hráči Gonda s Mikulou. Tenhle zápas nám rozhodně nepřinesl žádná pozitiva," mračil se Mazura.

Dynamo České Budějovice – MFK OKD Karviná 4:0 (1:0)

Branky: 3. Machovec, 57. Linhart, 69. Machovec, 79. Klesa. Rozhodčí: Bílek – Kubr, Vaňkát. ŽK: Klesa, Funda – Mikula, Ofori. Jovanovič, Gonda. Diváci: 2 295.

Karviná: Pindroch – Koutný, Mikula, Jovanovič, O. Cverna – Ofori (77. Juřena) – Fiala, Gonda, Vaněk, Eismann – Halaška (83. Svatonský).