Jak los zapůsobil na trenéra Jozefa Webera či na hráče? „Já měl takový tip, že bych chtěl začít na Bohemce. Ale Jablonec určitě taky není špatný. Strávil jsem tam třináct let a rád na to období vzpomínám. Fotbalově to z našeho karvinského pohledu je samozřejmě o něco horší, Jablonec má kvalitu. Přál bych si, abychom tam bodovali. Koho jsem si pro první tři kola vyloženě nepřál, byla Sparta a Plzeň," přiznal trenér Karviné.

A jak se na start ligy dívají hráči? „Myslím, že tady si už nevybereme. Pro nás bude každý zápas svátek. Sice to bude mnohem těžší než ve druhé lize, ale s tím počítáme. Jablonec na úvod je určitě atraktivní a já osobně se moc těším," poznamenal jeden ze služebně nejstarších hráčů Matěj Fiala.

Brankář Branislav Pindroch svého spoluhráče doplnil. „Je to těžký los, zvlášť proto, že po vydařené sezoně ve druhé lize ted bude každý čekat, že Brno doma porazíme. Jenže v lize to bude všechno ohromně náročné. A Jablonec? Sice je to lepší než hrát třeba na Spartě, ale co se dá dělat. Začínáme prostě v Jablonci a měli bychom se spíš těšit," dodal Pindroch.

Nejlepšímu střelci mužstva v uplynulé sezoně Lukáši Budínskému bylo prakticky jedno, kde Karviná začne. „Vědělo se, že zahájíme venku. Tipoval jsem podobně těžký los, nováčci to tak obvykle mají. Máme zkrátka hned na úvod pohárové adepty a mezi nimi Brno. Jsem zvědavý, jak to zvládneme, ale že bych to před losem nějak prožíval, to ne. V lize už je to skoro jedno, jestli máte na začátku Spartu nebo Jablonec. Utkat se musíte s každým. Navíc všechny zápasy v lize nás budou formovat," uvažoval „Bůďa".

Oficiálním hracím dnem nejvyšší fotbalové soutěže je sobota. Karviná bude své domácí zápasy hrát v neděli v úřední začátek.

Podzimní program Karviné

1. kolo (30. července): Jablonec – Karviná
2. kolo (7. srpna): Karviná – Brno
3. kolo (13. srpna): Mladá Boleslav – Karviná
4. kolo (21. srpna): Karviná – Dukla
5. kolo (27. srpna): Zlín – Karviná
6. kolo (11. září): Karviná – Jihlava
7. kolo (17. září): Plzeň – Karviná
8. kolo (25. září): Karviná – Liberec
9. kolo (1. října): Slavia – Karviná
10. kolo (16. října): Karviná – Příbram
11. kolo (23. října): Karviná – Teplice
12. kolo (29. října): Hradec Králové – Karviná
13. kolo (6. listopadu): Karviná – Slovácko
14. kolo (19. listopadu): Sparta – Karviná
15. kolo (27. listopadu): Karviná – Bohemians
16. kolo (3. prosince): Brno – Karviná