„S podzimem u nás panuje jen poloviční spokojenost. Na dvacet bodů jsme mohli v pohodě dosáhnout," míní úvodem trenér dolnolutyňských fotbalistů Lubomír Begany.

Ten se svým týmem zahájil podzim velmi dobře a okamžitě vytěžil ze tří zápasů sedm bodů. „Nejhodnotnější je určitě výhra nad silnou Čeladnou 2:0," vybavuje si Begany.

Jenže pak jeho tým tvrdě narazil. „Jeli jsme do Šenova, dostali tam čtyřku a od té doby nastalo trápení především v oblasti proměňování šancí. Tohle byl náš největší problém," povzdechl si trenér Sokola.

Dolní Lutyně musí na jaře zkonsolidovat výkony.

Okamžitě mu na mysl stanula prostřední pasáž podzimu, kdy Lutyně hrála na domácím hřišti proti kvalitním týmům Dolních Datyní, Albrechtic i Veřovic. „Na jednu stranu beru, že to byli silní soupeři. Na druhou stranu jsme z těch zápasů měli vytěžit více. Venku jsme tou dobou prohrávali, doma jen remizovali. Ta pasáž nás stále lepší postavení i bilanci," je si jist Begany. „Přitom všechny ty zápasy se daly vyhrát, kdybychom proměňovali šance," dodal.

Ten si rovněž nechtěl moc stěžovat na rozhodčí, ale při hodnocení podzimu je zmínit musel. „Při venkovních zápasech doslova trneme, co s námi provedou. Ne, že by to dělali úmyslně, i když v některých případech i to je možné, ale někteří arbitři to prostě neumí. Podotýkám, že někteří. Jsou i tací, kteří pískat dovedou. Ale to, co jsme zažili třeba v Raškovicích, to bych už fakt nerad opakoval. A vše bylo podtrženo špatně stanoveným začátkem utkání, takže posledních dvacet minut jsme dohrávali ve tmě. Jak jsem měl asi dirigovat mužstvo, když jsem viděl jen obrysy hráčů?" ptá se Begany. Nebyl sám, kdo na tento problém ve 12. kole koncem října upozorňoval.

Nakonec si Lutyně bilanci vylepšila dvěma závěrečnými výhrami a trenér poděkoval všem hráčům za obětavost a úsilí, které fotbalu věnují. „Při práci není lehké se tomu věnovat, což třeba někteří naši fanoušci stále nechápou a kritizují hráče pokaždé, jakmile se jim něco nepovede," upozornil Begany.

Více v sobotním vydání Karvinského a havířovského Deníku