Před pár dny proto přivedlo vedení MFK OKD do Karviné čtyřiadvacetiletého Slováka Lubomíra Urgelu z Myjavy a ten se v pohárovém utkání hned zapsal mezi střelce. Sympaticky si však gól nenárokoval.

„Sice jsem to tečoval, ale byla to opravdu náhoda. Zrovna jsem přebíhal a trefilo mě to. Ten gól by měl být připsán Lukáši Budínskému, byla to jeho střela a jeho zásluha," pravil Urgela po zápase.

Jak se vám vůbec zamlouval první ostrý zápas?
Nebylo to úplně ono. Ano, měli jsme od začátku do konce jasnou převahu, ale zápas jsme rozhodli až minutu před koncem pojišťovacím druhým gólem. Ten měl ale přijít daleko dřív, šancí jsme měli požehnaně. Na to jsme se pak zaměřili i v tréninku. Koncovka prostě musí být lepší.

V Karviné jste teprve pár dní. Jak se vám tady zatím líbí? Jste spokojen?
Prozatím musím říct, že všechno vnímám pozitivně. Kluci v kabině jsou v pohodě, tvoří se dobrá parta. Vlastně se tvoří takřka nový tým.

Považujete za výhodu, že v něm máte své krajany?
Já nerozlišuji Čechy od Slováků, ale samozřejmě jsem rád, že tady jsou a slyším v kabině i rodnou slovenštinu (úsměv).

Zítra začíná Karviné sezona zápasem proti Mostu. Těšíte se na start do soutěže?
Těší se úplně každý. Vždyť celou přípravu jsme se na to chystali. Doufám, že začátek bude úspěšný a my vyhrajeme.

Do Karviné jste přišel z Myjavy, která už má za sebou tři kola slovenské ligy. Sledujete bedlivě své bývalé spoluhráče?
Jasně. V prvním kola prohráli v Senici, ale ve druhém vyhráli v Podbrezové, kde padl ten kuriózní gól, který obletěl celý internetový svět (Myjava slavila vedoucí gól tak dlouho, že rozhodčí nechal Podbrezovou rozehrát a ta okamžitě vyrovnala – pozn. aut.) a teď o víkendu remizovali bez gólů s Banskou Bystricí. Ale já sleduju každé mužstvo, kde jsem působil. Chci vědět, jak se jim daří.

Adam Januszek