Do něj přišel v létě coby součást nově budovaného kolektivu z prvoligové slovenské Myjavy a se snahou poprat se o co nejlepší pozice 
v popředí tabulky.

Vraťme se ještě krátce k poslednímu utkání. Rozebrali jste si duel s Pardubicemi? Kde jste viděl příčiny porážky?
Ano, utkání jsme si na videu důkladně rozebrali. Trenér nás upozornil na chyby, které jsme tam nasekali a už jsme zápas uzavřeli, takže bych se k tomu nerad vracel. Soustředíme se na nejbližší utkání. Ale o chybách samozřejmě víme.

Jak vstřebáváte první zkušenosti s českou soutěží?
Je pravda, že doposud jsem se s českými týmy utkával maximálně v letní nebo zimní přípravě. Je to pro mě po příchodu z Myjavy jiné. Další zkušenosti ještě přijdou.

Jaký dojem na vás zatím dělá Fotbalová národní liga?
Je to hodně bojovná, běhavá soutěž. Soupeři jsou kvalitní. Do srovnávání se slovenskými celky bych se ale nerad pouštěl. Mnohdy je to i o štěstí. Třeba Kolín jsme doma porazili až v závěru gólem z penalty, když jsme pár minut předtím přežili jasnou šanci Kolína.

V pátek vás čeká ne ligové, nýbrž pohárové utkání v Opavě. Jak zápas vlastně berete?
Úplně normálně jako ligový zápas. Je dobře, že jsme v poháru postoupili do třetího kola, protože jinak bychom měli čtrnáct dní pauzu a mohlo by nás to vyhodit z rytmu. Každý fotbalista raději hraje, než jen trénuje.

Jak vnímáte jako nově příchozí hráč podobná derby utkání? Stihnete se vžít do role?
Pokud ne, tak nás do ní zápas v Opavě určitě dostane. Jedno derby jsme už letos zažili, a sice v Třinci, a bylo vítězné. Třeba to vyjde zase. Druhou ligu nemám dosud tak zmapovanou, ale co jsem slyšel, je v Opavě výborná fotbalová kulisa. A určitě přijedou i karvinští fanoušci. Já osobně se na ten zápas moc těším.

Celý rozhovor v tištěném vydání Karvinského a havířovského deníku.