Tuto funkci současně zastává i Petr Mašlej, ten je ale aktuálně trenérem druholigového mužstva společně s Janem Páníkem. „Petr Mašlej se bude věnovat manažerské činnosti jen zčásti, neboť je nyní vytížen hlavně trenérsky u fotbalového A-mužstva," ozřejmil předseda Karviné Jan Wolf.

Vlk nastupuje do klubu okamžitě. A proč si Karvinští vybrali zrovna jeho? „Poradili jsme se v těch několika málo lidech, kteří fotbal vedeme, a vybrali si právě pana Vlka, neboť se domníváme, že je vhodným typem člověka pro funkci sportovního manažera. Byl to úspěšný hráč, trenér a potřebné zkušenosti pro tuto pozici nasbíral ve Vítkovicích. Myslíme, že je to správná volba," řekl Deníku Jan Wolf.

„Ostatně, doplnění klubového vedení na pozici manažera bude i ve vztahu ke mně, protože sám už nemám tolik času se věnovat fotbalovým záležitostem v klubu jako kdysi," vysvětlil Wolf, náměstek karvinského primátora.

A co na to sám Vlk, nový sportovní manažer Karviné? „Nebudu nic zastírat, nabídka z Karviné mě potěšila a určitě jsem ji nečekal. Jsem rád za to, že se mohu zase vrátit do profesionálního fotbalu, kde jsem dlouho působil," konstatoval.

Vlk fungoval ve Vítkovicích coby sportovní ředitel mezi lety 1995 až 2010. „Patnáct roků je dlouhá doba na to, aby člověk poznal, jak by se to mělo dělat. Na druhou stranu vím, že fotbal se neustále mění a vyvíjí, takže je potřeba sledovat nové trendy. Ty dva roky, kdy jsem měl pauzu a věnoval se trenéřině v Orlové, nejsou doufám taková doba, abych nové poznatky nevstřebal. Na práci se těším, jako sportovní manažer se budu společně s Péťou Mašlejem věnovat koordinaci sportovní činnosti všech družstev. Měl bych být garantem této činnosti."

Více v tištěném vydání Deníku