Karviná postupně vyřadila Líšeň 4:0, Táborsko 2:0 a Jablonec 1:0. Jenže na suveréna letošní sezony ze Slavie nestačila a prohrála 0:5. Minimálně tři góly soupeři defenziva Karviné sama nabídla.

Martine, jak zní vaše hodnocení pětigólové porážky?

Co na to říct, nabídli jsme Slavii šance a pykali za to. První dva góly padly po nedůrazu v naší šestnáctce, třetí po špatném výkopu – to beru na sebe. Hlavně ty dva góly do šatny byly nepříjemné.

Je možné si vzít po takovém přídělu do pokračování sezony něco pozitivního?

Asi by to mohly být zkušenosti do budoucna. Třeba pro dorostence Martina Vlachovského. Pro nás je super, že jsme si mohli zahrát na pěkném stadionu proti týmu, který vyzve ve čtvrtfinále Evropské ligy Chelsea, a který už vyřadil takový klub, jakým je FC Sevilla.

Karvinští (v zelenkavém) podle očekávání na Slavii nestačili.
Debakl. Náhradníci bojovali sympaticky jen poločas

Vypadal by zápas jinak, kdyby Martin Bukata proměnil svou šanci, po které skončil míč na tyči?

Jo, asi jo. Anebo jsme měli udržet bezbrankovou remízu do poločasu. To jsme si řekli i v kabině. Pak by to třeba bylo hratelné. Jenže nebyli jsme dost důrazní ve vápně a Slavia toho zkušeně využila.

Jak hodnotíte celou pohárovou sezonu v MOL Cupu? Odchytal jste čtyři zápasy, ve třech nedostal ani gól.

A v tom čtvrtém hned pět, bohužel! To mi dost kazí dojem z celé té pohárové jízdy. Ale zase jsme se dostali až do čtvrtfinále, zachytal jsem si dobré zápasy a posbíral cenné zkušenosti proti prvoligovým soupeřům.

Trenér František Straka v pozápasovém hodnocení s redaktorem České televize.
Straka: Mrzí mě výše porážky
RC Havířov - ARC luridica Praha.
Ragbisté Havířova se na body nadřeli