Jenže v dresu třetiligových Petřkovic. S týmem loňského nováčka MSFL absolvoval téměř celou přípravu, když se pouhý den před generálkou v Havířově dozvěděl, že pod Landekem pokračovat nebude.

„Bohužel. Týden před soutěží mi bylo oznámeno, že končím, a tím to pro mě bylo uzavřené,“ řekl ve stručnosti odchovanec opavského fotbalu, který v minulosti odehrál jedenáct ligových utkání v dresu brněnské Zbrojovky.

Více se však k celému procesu, při kterém byl stejný verdikt oznámen také útočníku Jakubu Ptáčkovi, nechce příliš vyjadřovat. „Je to hlavně z toho důvodu, že jsem v Petřkovicích strávil krásný rok. Myslím si, že ten výsledek, který jsme uhráli, tedy šesté místo v MSFL, hovoří za vše,“ vysvětlil Milan Halaška.

Přiznal, že jaro se mu po odchodu střelce Davida Puškáče, kdy trenéři Odry spoléhali na produktivitu devětadvacetiletého útočníka, moc nepovedlo.

„Byly tam aspekty, které bych nechtěl komentovat. Někdy to tak prostě je, že to úplně nejde. Na druhé straně body přibývaly, nakonec jsme to dotáhli na šesté místo, takže to beru jako úspěch. Byli jsme určitě překvapením třetí ligy,“ hodnotil ještě uplynulé měsíce Halaška, který své, dnes už bývalé spoluhráče stále sleduje.

„V šatně se sešla super parta kluků, a proto jim dál fandím, ať zopakují ten super výsledek i letos,“ dodal Milan Halaška.

Krátce nato začal řešit, kde se na české fotbalové mapě uplatní. Naskytla se možnost u divizního nováčka z Bohumína. A Halaška ji akceptoval.

„Byla varianta, že bych tady byl do zimy a pak se vrátil na přípravu do Petřkovic, ale v mém věku jsem už nechtěl bojovat o místo ve třetí lize. Prioritou bylo, abych zase někde patřil. Nechtěl jsem pendlovat mezi dvěma kluby, takže byla lepší možnost přestup do Bohumína,“ přiblížil, jak nad situací přemýšlel.

Nyní se v úvodních kláních sezony s týmem seznamuje. „Zvykám si na kluky i systém hry, ale jsem tady ještě krátce. Hraje se tady trochu jiný fotbal, než jsem byl zvyklý z Petřkovic, ale snažím se do toho dostat co nejdřív, abych byl týmu prospěšný. Problém by to být neměl,“ uvedl Halaška.

Nad vyššími soutěžemi už bývalý profesionál neuvažuje. „Mou hlavní ambicí je, abych byl zdravý a bavil se fotbalem. Jsem spokojený s tím, jak to je teď, a musela by přijít fakt super nabídka, abych nad tím mohl uvažovat. Ale to si myslím, že v mém věku se konat nebude. Teď mi to vyhovuje,“ zakončil s úsměvem Halaška.