Ligová fotbalová asociace navrhuje po odehrání třiceti kol v základní části zavést následně nadstavbové skupiny v systému 6-4-6 plus baráž o Evropskou ligu i o sestup.

Co na to říkají u ligového nováčka v Karviné? „Nový model ligy vznikne pro to, aby přibylo zápasů. Ligová mužstva si poslední dobou stěžují na to, že se jich hraje málo. Za mě osobně můžu říct, že jsem pro, ale ať se hraje v letních měsících, které jsou pro fanoušky fotbalu příznivější. Nikdo by nikoho v únoru, březnu či prosinci na další kola ligy asi nenalákal," uvažuje trenér Karviné Jozef Weber.

„Navíc by se to muselo sladit i s druhou ligou, pokud by se tento model týkal i jí. A tady si nejsem jistý, jestli by na všech stadionech druhé ligy rozšíření termínovky prošlo. Třeba ve Varnsdorfu by museli hrát doma až po nějakých šesti kolech," připomněl Weber, že ne všude ve druhé lize mají vyhřívané trávníky.

„Více zápasů vítáme. Třicet zápasů pro profesionálního hráče je zkrátka málo. Vždyť celkově tři měsíce trénujeme, abychom pak šest sedm měsíců hráli fotbal. Jsme pro větší počet i s vloženými středami," byl by za více utkání rád i předseda dozorčí rady v MFK Karviná Jan Wolf.

A jak se karvinským činovníkům hodnotil fotbalový podzim, který byl z pohledu Karviné velice úspěšný? „Slovo velice bych použil, kdyby tam nebyla ta devadesátá minuta v Brně," pousmál se trenér Weber v narážce na poslední kolo, v němž Karviná ztratila výhru v Brně ve druhé minutě nastavení a nakonec jen remizovala 1:1. „Ale ano, v zásadě můžeme být spokojeni. Klukům teď dáme tři týdny volna a sejdeme se zase až na zimní přípravě. Během ledna si spolu užijeme až dost," přibližuje Weber, že fotbalisty čeká náročný měsíc a půl zimní přípravy, jelikož první liga startuje již 18. února!