V rychlosti se seznámil s fotbalovými podmínkami ve městě, prošel si tréninkové areály, kterými klub disponuje, a porovnával nový moderní stadion oproti tomu, který jako host s Vlašimí či Táborskem sám zažil v zápasech proti tehdy ještě druholigové Karviné.

„Pamatuji si to a je to jako zhmotněný sen. Nezbývá mi, než smeknout klobouk před místními lidmi, co se jim tady povedlo vybudovat. Myslím si, že podobné stadiony by měly být u nás ve všech městech, kde se první liga hraje,“ uznal obdivně.

Pavel Dreksa a spol. bojují o klíčové body sezony v Jihlavě.
Karviná má starosti. A je za ně ráda

Pane Nádvorníku, kdy vás Karviná kontaktovala?

Vlastně už v zimě, ale tehdy to ještě ztroskotalo na tom, že mě nechtělo pustit Táborsko. Výstupní klauzuli jsem mohl uplatnit až po této sezoně.

Vaše první dojmy?

Úplně krátce - jsem nadšený! Hlavně tím krásným stadionem, ale i celkovým zázemím, které je na vysoké úrovni. Spousta klubů si o tom může nechat jen zdát. Velmi mě potěšila nabídka a vstřícnost jednání pana Wolfa s panem Vlkem. Jsem rád, že si na mě opět vzpomněli a na práci v Karviné se moc těším.

Třetí ligová štace pro Romana Nádvorníka - MFK Karviná.Zdroj: František Géla

Záchranářskou misi Karviné v lize jste sledoval?

Pozorně, dokonce jsem byl i na posledním zápase v Jihlavě.

Co jí chybělo ke klidnějšímu ročníku?

Já myslím, že směrem dopředu předváděla Karviná velmi dobré výkony, jen doplácela na slabou produktivitu. Kdyby proměnila tu strašně dlouhou šňůru remíz v občasné výhry, tak se jí boj o záchranu vůbec netýká. Možná chyběl jen kousek pověstného štěstíčka. Opravdu stačilo místo remíz vyhrát pár zápasů, vždyť bodové rozestupy mezi týmy v dolní polovině tabulky byly naprosto minimální. 

Za necelé dva týdny startuje Karviná letní přípravu. Už ji máte naplánovanou?

Ta už byla víceméně naplánovaná předem, takže v ní s mým asistentem Zdeňkem Koukalem budeme jen pokračovat. 

Jaký máte přehled o hráčích? Víte už, kdo odejde, kdo by naopak měl přijít?

To se bude nyní řešit. Nějaké změny asi budou, já osobně bych uvítal příchod alespoň jednoho hráče do každé řady. Směrem dopředu má Karviná hodně šikovných hráčů, takže tam problém moc nevidím. Naopak se na tom dá stavět. Do obrany však budeme muset posílit o dva hráče.

Novomanželé s karvinskými přáteli.
Z Jana Moravce už je „ženáč“

Znáte se s některými členy současného kádru?

Ano, třeba Honzu Kalabišku jsem si vytáhl před časem do Vlašimi, takže vím, že on je právě jedním z těch ofenzivních tahounů. V Příbrami jsme se zase potkávali s Tomášem Wágnerem, ale znám třeba i Pavla Eismanna.

Karviná, a přiznal to i šéf klubu Jan Wolf, asi nikdy nebude klubem, který by si mohl finančně vyskakovat. Dá se ale i ve skromnějších podmínkách hrát s týmem první půlka tabulky?

Určitě dá, vždyť v první sezoně po postupu předváděla Karviná líbivý útočný fotbal a sklízela pochvalu. Osobně budu chtít navázat na práci Jozefa Webera a pokračovat v útočném fotbale, který by měl být mužstvu vlastní. Jen budeme muset zlepšit tu produktivitu, aby to zase nebyly nervy až do úplného konce. Mění se model soutěže, takže naší snahou bude skončit do desátého místa a pokud možno úplně se vyhnout bojům o udržení.

Vítání fotbalistů karvinskými fanoušky. Oslavy udržení v lize.
VIDEO: Vysočinu, na svačinu! neslo se noční Karvinou

Když jsme u toho, co vy osobně říkáte na nový model soutěže, který od nového ročníku liga spouští?

Bude to nové pro všechny, sám jsem zvědav, co to přinese a jak se s tím jednotlivé kluby srovnají. Hodnotit to budu až po sezoně.