V dresu soupeře přijel na důvěrně známá místa Ondrej Hančín, dlouholetá osobnost Stonavy. „Trochu jsme se hecovali, ale Ondra bohužel nedostal šanci ani na minutu. Škoda," zalitoval Hančínův kamarád a bývalý spoluhráč Karel Sochora na trenérské židli Stonavy.

Protože se střetla mužstva, která chtějí hrát a řešit věci fotbalově, byl k vidění velmi dobrý zápas. Domácí se dostali do vedení zásluhou snajpra Zollera. „Nějak se přimotal do střely Wojnarovského, ale to je celý Josef. Prostě stojí vždy tam, kde má," zasmál se trenér Sochora.

Radost domácím vydržela jen tři minuty, do doby, než V. Szkuta nezastavil za cenu faulu pronikajícího Kornaka, a tak se míč dostal k Blahutovi a ten se parádně trefil – 1:1.

Stonavští opět přidali a na konci poločasu se po luxusním Kratkově centru prosadil znovu Zoller. „Gól do šatny nás hodně povzbudil, byl tam zase cítit obrovský entuziasmus. Kluci makali příkladně," mnul si ruce Sochora.

Kvalitní výkon Stonavy, ale i Brušperku, pokračoval také po změně stran. Nejprve měli navrch domácí a Kubiena s Kratkou měli šance na třetí gól, jenže je nedali a slova se ujal soupeř.

Stonava může děkovat brankáři Gaszczykovi, že už za svá záda žádný míč nepustil. Nejprve zlikvidoval šanci Goroviče a pak i vyloženou tutovku Bogdana, který hlavičkoval z osmi metrů. „Lukáš nám vychytal výhru a podpořil celkově výborný výkon mužstva. My jsme věděli, že Brušperk je silný, má tam mladé běhavé kluky i zkušené borce, je to technický tým, umí hrát. Bodů si ceníme a věříme, že je budeme pravidelně sbírat i venku," nastínil své představy Karel Sochora.

SK Stonava – SK Brušperk 2:1 (2:1)

Branky: 13. a 45. Zoller – 16. Blahut. Rozhodčí: Krištof – Fanc, Vrťo. ŽK: 2:1. Diváci: 100.

Stonava: Gaszczyk – Mančař, V. Szkuta, Wojnarovský, Schütze (38. Němec) – Kratka (77. Kisel), Dittrich, Graňák, Kubiena – Zoller (90. Zachata), Malúš (66. Šuster). Trenér: Karel Sochora.