„Nemám slov. Poločas ještě šel, ale pak si z nás Havířov doslova dělal srandu,“ zlobil se po utkání petrovický kouč Zdeněk Dembinný.

Utkání jeho svěřenců připomínalo první zápas Lokomotivy, která proti Brumovu také uhrála poločasovou remízu a pak dostala čtyři branky. „Tady to bylo podobné, jen jsme mohli klidně vést. Dokonce jsme ustáli penaltu, kterou Pacanovský chytil. Ale i stav 1:1 naznačoval, že by to jít mohlo. Domácí dělali v obraně chyby, my je ale nepotrestali. Po změně stran už to z naší strany nemělo s divizní úrovní nic společného,“ mávl Dembinný rukou.

Indiáni se dostali po brance Wojnara do vedení 2:1, pak se nechal vyloučit petrovický Kempný a už to s hosty jelo z kopce. „Po poločase jsem si říkal, že se tady snad nedá prohrát. Po zápase pak, že jsme rádi za 5:1,“ kroutil Dembinný hlavou.

Svěřenci hrajícího kouče Miroslava Matušoviče měli utkání celý zápas pod kontrolou. „Sice nám chyběla rychlost při změně těžiště hry, ale paradoxně byl herně lepší první poločas, než ten druhý. Přehráli jsme soupeře vlastně ve všech směrech,“ mohl být Matušovič spokojen.

Nakonec se mezi střelce zapsali jen „Havířované“, když i za hosty se trefil nedávný člen havířovského kádru Tomasz Gomola. „Nepsané pravidlo se potvrdilo,“ zasmál se Matušovič. „Tomasz měl zcela jistě velkou motivaci. Naštěstí jsme už ve druhé půli byli přesnější v koncovce. Pomohlo nám i vyloučení soupeře,“ připomněl.

I přes jasnou výhru nabádal své hráče k pokoře. „Výsledkově i herně nám zápas vyšel, ale jedna vlaštovka ještě jaro nedělá. Hlavy dolů a makáme dál,“ vyhlásil sympaticky Matušovič. 

MFK Havířov – Lokomotiva Petrovice 5:1 (1:1)

Branky: 71. a 77. Omasta, 13. Lisický, 56. Wojnar, 86. Klejnot – 34. Gomola. Rozhodčí: Páral – Křepský, Mankovecký. ŽK: 0:3. ČK: 56. Kempný (P). Diváci: 225.

Havířov: Směták – Lisický, Bialek, Cigánek – Klejnot, Matušovič (79. Cenek), Wojnar (68. Zupko), L. Skoupý – Omasta, Lišaník (81. K. Skoupý), Förster. Trenér: Miroslav Matušovič.

Petrovice: Pacanovský – Chwastek, Gill, Bajzath, Kempný – Bujok (68. Martikán), Hoffmann, Dittrich (24. Hanusek), Pilch (62. Paduch) – Klimas, Gomola. Trenér: Zdeněk Dembinný.