Oba týmy vsadily na ofenzivu, takže si diváci užili až sedmi gólů. Počáteční tlak Dolní Lutyně korunoval brankou Bačo, ke škodě domácích však svěřenci trenéra Beganyho nepřidali důležitý druhý gól. „To je naše dlouhodobá bolest. Myslím to neproměňování šancí. Hráči se do koncovky umějí dostat, ale produktivita vázne. Místo, abychom si vypracovali náskok dvou tří gólů, necháme si brzy srovnat," kroutil nechápavě hlavou nad počínáním svého mužstva trenér Lutyně Luboš Begany.

Po úvodním gólu Stonava přežila dvě šance domácích (z toho jednu tutovku) a pak do poločasu otočila výsledek. O všechny branky Stonavy se postaralo trio Páník (bývalý kouč druholigové Karviné), Zoller a Frait.

Ve druhé části vsadil domácí koučr Begany vše na útok, začal hrát na tři forvardy a jen se třemi hráči vzadu a mělo to efekt v podobě snížení. Jenže v době největšího tlaku Lutyně inkasovala počtvrté. Pak už stihla jen snížit. „Hrálo se o šest bodů, je to pro nás nesmírně cenné vítězství," radoval se po utkání trenér Stonavy Dušan Kohut.

Sokol Dolní Lutyně – SK Stonava 3:4 (1:3)

Branky: 9. Bačo, 65. P. Vanečko, 79. Havlásek – 13. a 24. Frait, 35. Zoller, 72. Páník.

D. Lutyně: Šajer – Kudlík (35. Havlásek), Szkuta, Hanusek, Twrdý – Vávra, Bačo, P. Vanečko, Malík (80. Korč) – Aksteiner, Pěgřim. Trenér: Luboš Begany.

Stonava: Tvardík – Hrazdílek, Hojdysz, Sochora, Hančin – Černoch (67. Kovács), Geršl, Páník, Bezdíček (46. Petruňa) – Frait, Zoller (84. Harviš). Trenér: Dušan Kohut.

Další zápas hraje D. Lutyně v sobotu ve Vendryni, Stonava v sobotu s Čeladnou.

Více v tištěném vydání Deníku v příloze KARVINSKO.