Domácí prožili poločas hrůzy. „Bez nadsázky se dá říct, že jsme mohli vyhrát poločas 6:0. Ty dva brušperské góly ke konci první půle jsme soupeři zase darovali, ale potěšila mě ofenziva. A hodně," líbila se herní produkce svého týmu trenérovi Datyní Zdeňku Menouškovi.

Možná našel to správné složení ofenzivně laděných hráčů. Kubiena se Steblem na krajích hřiště, vepředu Gistinger doplňovaný staženou dvojicí Sideropulos – Jaworek, tento ofenzivní kvartet zahrál domácím hodně rychlý čardáš.

„Úvodních čtyřicet minut, to byla báseň. Kluci zahráli famózně. Byly tam i další šance, třeba Tomašákova tyč," vybavoval si Menoušek. „Ale směrem dopředu to fakt klapalo, hrozili jsme z každého útoku, dávali krásné góly. Fotbal jsem si užíval," přiznal.

Ke konci poločasu si ho na chvíli užívat přestal, protože Brušperk korigoval, ale celkově měli Havířované jasně navrch a hráči Brušperku se nestačili divit. Místní hlasatel sice v žertu zahlásil, aby lidé neodcházeli, že v Brušperku se stejně hraje až do tmy, každopádně Datyně v 65. minutě po průniku střídajícího Kučery vedly už 5:2 a pár diváků skutečně odešlo.

„Druhá půle už z našeho pohledu nebyla tak vydařená. Tomašák sice tu naši defenzivu držel, ale domácí se dostávali do tlaku a nakonec se k nám díky penaltám i přiblížili," poznamenal datyňský trenér.

Coufalovy pokutové kopy dostaly Brušperk na stav 4:5, hosté si už ale výhru nenechali vzít. „To byla naše nerozvážnost, trochu jsem se obával, abychom na to ještě nedoplatili, ale za tu naši ofenzivní sílu, kterou jsme tady ukázali, jsme si nezasloužili ztratit body," dodal Zdeněk Menoušek.

SK Brušperk – TJ Dolní Datyně 4:5 (2:4)

Branky: 80. z pen. a 83. z pen. Coufal, 39. Laryš, 42. Gorovič – 1. a 33. Sideropulos, 7. Gistinger, 22. Stebel, 65. Kučera. Rozhodčí: Opěla – Vojkovský, Vranay. ŽK: 0:3. Diváci: 158.

D. Datyně: Vasilko – Masopust (63. Kučera), Batiha, Tomašák, Dolák – Wojtyna – Kubiena, Jaworek, Sideropulos, Stebel – Gistinger (89. Kulich). Trenér: Zdeněk Menoušek.