„Mohlo to být lepší, ale i horší. Polovina tabulky je dobrá,“ říká trenérka českotěšínského týmu Sylva Bajtková. To v Orlové ví, že by mohli být o něco výš. „Výsledky totiž předvedené hře moc neodpovídají, platíme nováčkovskou daň. Holky ještě nejsou tolik sehrané,“ míní kouč Orlové Tomáš Siekiera, kterého však přístup svých hráček těší. „Zvedají se, u některých je vidět velké zlepšení,“ dodal.

Český Těšín trápí koncovka. Hráčky se dostávají po šestnáctku, na finální fázi ale musí ještě zapracovat. Času na to budou mít dost, příprava začíná v polovině ledna a jarní část sezony až v dubnu. „Holky teď mají volno. Trénují spíš mladé hráčky, které začaly později nebo nenastupují v soutěži,“ uvedla Bajtková.

Fotbalistky Těšína a Orlové zakončily podzim v divizi.Zdroj: Tadeáš Bednarz

Kádr Českého Těšína se během podzimu docela proměnil. „Měli jsme tady fotbalistky z Pržna, jinak bychom i my mohli mít problémy,“ uvědomuje si Bajtková, která vyzdvihla výkony brankářky Petry Skočovské. „Na podzim byla jednou z opor, vyzařoval z ní klid pro celou obranu,“ pochválila trenérka svou klíčovou postavu.

Jak Těšín, tak Orlovou čekají halové turnaje, jeden z nich dokonce pořádá i Orlová, která by na jaře ráda získala více bodů. „Vždy je to možné. Mohlo jich být více i po podzimu,“ uvědomuje si Siekiera, který už na jaře nebude moct využít služeb norské fotbalistky Eleny Teigenové.

„Stále nám však jedou nábory. Budeme rádi za každou novou posilu,“ nalákal všechny zájemkyně. Podobně hovoří i Bajtková. „Kdo by nové hráčky nebral. Ale u žen je to specifické, dokážou skončit ze dne na den,“ dodává.

Denis Zsibrita na ME v Kaunasu.
Denis Zsibrita skončil i s horečkou na ME šestý
Dávid Guba (v bílém) a spol. budou usilovat o ligové body.
Dávid Guba před Boleslaví: Mohl by to být impulz