„Klukům jsem říkal, že tenhle zápas musíme vyhrát, protože pak nám k záchraně postačí už jen bod. Udělali to obráceně. Získali bod a teď budeme muset někde vyhrát," kroutil po zápase hlavou trenér Orlové Milan Procházka.

Své svěřence nachystal na zápas velmi dobře. V první půli hráli jen slávisté a Vendryně se k ničemu nedostala, pokud nepočítáme střelu Racka ze 44. minuty, kterou Polášek zneškodnil.

„Hodinu jsme hráli velmi dobře. První půli dokonce výborně. Hned po minutě jsme dali gól, kluky to nabudilo. Pak se trefil i Jakubov a vypadalo to perfektně," pochvaloval si Procházka.

Za stavu 2:0 šel dokonce Tomáš sám na brankáře Pechu, ale pouze ho nastřelil. „Škoda, mohlo být po zápase. Ale pořád jsme pokračovali v dobré hře, kombinovali. Po hodině hry se to bohužel začalo kazit, kluci najednou zničehonic začali mít obavy o výsledek. Vůbec jsem tu proměnu nechápal," divil se orlovský kouč.

Po akci Martynka, který obešel dva protihráče a jeho přízemním centru si dal dokonce Věčorek ve skluzu vlastní gól. Za stavu 2:1 domácí pořádně znervózněli. „Ale pořád se s tím dalo něco dělat. Za prvé uhrát to a nezmatkovat. Jenže se to nepovedlo. Jakubov šel zboku do vápna, místo přihrávky na volného Tomáše střílel z úhlu mimo. Z protiútoku jsme dostali gól na 2:2," chytal se za hlavu Procházka.

I za tohoto stavu měl na noze vítězný gól Tomáš, opět postupoval osamocen na gólmana Pechu, ale udělal úplně stejnou chybu jako při předešlé akci. Neloboval, neudělal kličku, prostě Pechu nastřelil a Orlová se ze sestupového bahna nevymanila. Bude muset zabrat v Bruntále.

„Situace je zamotaná, Frenštát se zvedá a navíc nevíme, kolik bude sestupovat týmů, záleží i na vývoji v divizi. Každopádně si chceme záchranu vybojovat sami a na nikoho nespoléhat," uzavřel Procházka.
Varianty jsou už ale jenom dvě: buď sestoupí jeden, nebo dva týmy.

Slavia Orlová – TJ Vendryně 2:2 (2:0)

Branky: 2. Tomáš, 17. Jakubov – 75. vlastní Věčorek, 84. Racko. Rozhodčí: Svoboda – Lukašík, Švec. ŽK: 1:1. Diváci: 50.

Orlová: Polášek – Schimke, Věčorek, Kolenko, T. Herák – Novotný (85. A. Herák), Široký, Matušík (62. Vybíral), Jakubov (80. Koschny) – Kopel, Tomáš. Trenér: Milan Procházka.