„Na soupeře jsme se dobře připravili. Oni totiž moc neumí pracovat s míčem a všechno hrají na rychlého Šimečka v útoku. Toho si ale přebírali naši Jakubov s Boturem. My jsme nechali soupeře hrát, takže měl ve středu pole převahu, ale s balonem na noze byl úplně bezradný a prakticky nevystřelil na bránu," přibližoval průběh zápasu trenér Slavie Milan Procházka.

Domácí tedy směrem dopředu hráli prakticky jen na kraje hřiště a Regece. „Musím ale říct, že hodně pomohl Tomáš, který si za nás přišel zase kopnout. On si hodně rozumí s Koplem vepředu a byl posilou. Dal dva góly," uznal Procházka.

Slávisté při svých akcích odtahovali robustního Janíka z pozice stopera ke kraji hřiště a pak rychle vymysleli překvapivou přihrávku se zakončením. Dvakrát jim to do poločasu vyšlo a vedli 2:0.

Mírné komplikace nastaly po vyloučení Regece, ale Kobeřice si neporadily ani s převahou jednoho hráče v poli. „Jednou se dostaly za naše záda, ale Polášek dobře vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Jinak tam nic neměly. Byl to nejslabší mančaft, se kterým jsme na jaře hráli," připustil Procházka, jehož tým skóroval dvakrát i v oslabení a posílil své naděje na udržení.

„V závěru jsme chodili několikrát do přečíslení. Vysoká výhra by mohla kluky psychicky povzbudit, situaci máme ve vlastních rukách," pochvaloval si orlovský trenér.

Slavia Orlová – Sokol Kobeřice 4:0 (2:0)

Branky: 25. a 62. Tomáš, 29. Renta, 65. Kopel. Rozhodčí: Matějek – Ham, Čecháček. ŽK: 1:2. ČK: 55. Regec (O). Diváci: 80.

Orlová: Polášek – Jakubov, Věčorek, Kolenko, Botur – Renta, Široký, Regec, T. Herák (71. A. Herák) – Kopel, Tomáš (84. Novotný). Trenér: Milan Procházka.