Domácí nastoupili i se třemi členy kádru ligové Zbrojovky, což bylo na herním projevu v první půli znát. Nabuzení Brňané zažívají skvělé jaro, ještě neprohráli a logicky plánovali tříbodový zisk. Brzy je uklidnil Markovič, který využil nepozornosti hostů při bránění na zadní tyči.

„Oba góly jsme dostali po velkých chybách. U toho prvního jsme nechali přeletět centr až na zadní tyč, kde nikdo nehlídal Markoviče, u druhého jsme u přímáku postavili zeď, ale špatně jsme stáli, tečovali balon zase k tomu Markovičovi a ten nám dal druhý gól," nebyl spokojen s bráněním trenér Orlové Josef Jadrný. „A to jsme už hráli přesilovku," připomněl Královo vyloučení z 34. minuty.

Orlová v poli nehrála špatně. Kombinovala a držela míč. Scházel ale větší důraz ve vápně. Skoupý sice ještě do přestávky srovnal, ale žádná z dalších orlovských akcí se neujala. „Šlo vidět, že nám chybí Jarmil Kopel v útoku," přiznal Jadrný.

Naopak poprvé na jaře po svém zranění naskočil do hry Vybíral a podal výtečný výkon. „Byl perfektní, totéž Klimas. Hráli jsme opravdu slušně, bohužel pro nás jen po šestnáctku. Výhoda jednoho muže v poli navíc se měla projevit," zalitoval orlovský kouč.

Slávisté museli tedy dotahovat jednobrankové manko, což se jim povedlo krátce před koncem, kdy se utěšenou ranou do šibenice prezentoval bek Lisický. „Góly nám teď dávají obránci," pousmál se Jadrný při vzpomínce na sobotní domácí duel, kdy skórovali Cverna se Schronerem.

„Co se dá dělat, bod zvenku se vždy počítá, ale měli jsme na víc. Snad nám to vyjde v Olomouci," přál by si Jadrný před dalším výjezdem do Holice.

SK Líšeň – Slavia Orlová 2:2 (1:1)

Branky: 12. a 63. Markovič – 35. Skoupý, 85. Lisický. Rozhodčí: Vojkovský. ŽK: 2:2. ČK: 34. Král (L). Diváci: 150.

Orlová: Szarowski – Lisický, Kaizar, Cverna, Schroner – Knötig, Skoupý, Vybíral (71. Uher), Limanovský – Urban, Tomáš (58. Klimas). Trenér: Josef Jadrný.