„Tolik šancí, co jsme neproměnili, to je trestuhodné. Hráči k nim přistupovali příliš lehkovážně," zlobil se trenér orlovských fotbalistů Čestmír Kročil.

Bez vstřelené branky je těžké uspět. Domácí Kopel byl už ve třetí minutě sám na pěti metrech, ale nedal a vzápětí se řítil sám na gólmana Tomáš. Pálil vedle. „V první půli jsme zahodili tři stopadesátiprocentní šance. Když je nedáme, nemůžeme se divit špatnému výsledku," pokrčil rameny Kročil.

Ani Ostravané však nebyli bez šancí. Laxnost Orlové v zakončení mohli sami třikrát potrestat. „Ano, i Heřmanice měly gólovky. V první půli udělal chybu Bajzáth, naštěstí ji pak napravil, když vykopl balon z prázdné brány. To ale nemění nic na tom, že jsme měli vést, zápas by pak byl úplně jinačí," mávl rukou Kročil.

I další jasnou šanci zazdil Tomáš, když přihrávku od Klimase poslal přes brankáře, ale i přes bránu. Kroček se zase unáhlil při hlavičce. Urbanova trefa pak neplatila pro údajný ofsajd.

„Chtěli jsme s tím něco udělat, tlačili se tam, ale i kdybychom hráli do večera, tak gól nedáme. To byl přesně ten zápas, kdy zahodíte spoustu šancí a pak jednou inkasujete," mínil kouč Slavie.

To se ale nestalo, jelikož i Heřmanice v koncovce selhaly. Čechova hlavička se mezi tyče nevešla a Strojek ve skluzu netrefil míč. Na druhé straně sebral Věčorek tutovku Koplovi, který by už mířil do prázdné a Kroček sám před bránou ani netrefil balon.
„Hráče jsem už varoval, že může přijít zápas, kdy si vytvoříme třeba jen dvě tři šance. Takové spalování si nemůžeme dovolit. Šancí je třeba si vážit!" zdvihl varovný prst Čestmír Kročil.

Slavia Orlová – FC Heřmanice 0:0

Rozhodčí: Pustějovský – Trojan, Švec. ŽK: 2:3. Diváci: 70.

Orlová: Pacanovský – Bajzáth, Stanowski, Schroner – Lisický, Klimas, Schimke (61. Bielan), Kroček (83. Papuga) – Urban (55. Věčorek) – Kopel, Tomáš. Trenér: Čestmír Kročil.