„Příprava pro nás začala docela atypicky, jelikož se nám na jejím začátku sešlo v kádru osmadvacet lidí," usmívá se před víkendovou premiérou mužstva v MSFL hlavní kouč Slavie Lubomír Vlk.

Proto také úvodní přípravné zápasy byly především testovací a rozřeďovací. Vlk potřeboval vidět, s kterými hráči bude moci v nové sezoně počítat a s kterými se rozloučí. Slávisté odehráli sedm přípravných zápasů a pohár v Brumově, kde vypadli na penalty. Remizovali například s Hlučínem, či naposledy s béčkem Baníku, prohráli jen dvakrát.

Kádr se na začátku soutěže jeví velice slibně. Důležité hráče, tvořící osu mužstva, se vedení klubu podařilo udržet, a tak se Kovář, Silveira, Pražák, Kopel, Kušnír či Přecechtěl mohou těšit na pokračování v Orlové a na kvalitnější soutěž.

K tomu se Orlovští posílili o zvučná jména, když do jejich kádru zamířili F. Hanus, Švrček, Žižka, Kaizar či Polák Sobala. Neméně důležitá byla změna hostování Michala Kováře v přestup, takže nyní je už režisér slávistické hry orlovským hráčem. „Znám sílu MSFL a vím, že mezi divizí a ní je velký výkonnostní skok. Na druhou stranu s Pepou (asistentem Jadrným - pozn. aut.) víme, do čeho jdeme, zažili jsme MSFL společně ve Vítkovicích, takže hráče můžeme dobře připravit," míní Vlk.

#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#