Odcestovali k utkání oslabeni, protože ke všem marodům a zraněným hráčům přibyli ještě Rac s Hubníkem. „A to jsme ještě neměli ani jednoho gólmana, protože jeden je v trestu a druhý zraněný,“ zavrtěl hlavou Richard Beneš, trenér Těšína. Takovou situaci v klubu nepamatuje.

„Celý podzim nás provází absence mnoha hráčů, výsledky jsou mizerné. Je to pro všechny náročné období,“ uznal Beneš. „Přes zimu budeme muset kádr posílit, přivézt do každé řady jednoho fotbalistu, počkat, až se všichni zranění uzdraví a pořádně potrénovat,“ vyhlásil cíle pro zimní období.

Mezi tyče se tak v Háji postavil dvaačtyřicetiletý Szkutek. Sice inkasoval nakonec pětkrát, ale další čtyři jasné góly chytil. „Do první branky to bylo celkem dobré. Pak si Háj pomohl stanardkou a vedl. Dostal se do pohody, v jaké jsme byli loni třeba my. Šlo vidět, že se mu daří,“ uznal Beneš.

Těšín mohl skóre srovnat, ale lišák Kiška nevyzrál lobem na domácího gólmana Hlaváčka. Posléze přidal Háj druhý gól a dostal se na koně. „Po naší chybě jsme inkasovali potřetí a to už bylo v našem stavu nehratelné,“ poznamenal trenér Těšína.

Ve druhé části si tak zahráli i další hráči, kteří byli pro zápas k dispozici. V brance hostí nakonec skončily ještě dva balony. „Zbytek utkání jsem na střídačce protrpěl,“ připustil Beneš. Těšín tak zakončil nevydařený podzim příznačně a přes zimu má o čem přemýšlet.

TJ Háj ve Slezsku – FK Český Těšín 5:0 (3:0)

Branky: 23. Matěj, 29. Dao, 36. Konvička, 53. Eršil, 79. Prokša. Rozhodčí: Čuba – Švec, Futerko. ŽK: 0:1. Diváci: 90.

Č. Těšín: Szkutek – Matuszek, Šiška (69. Škuta), Byrtus, Bolek – J. Zogata, Michalisko, Sostřonek, Konečný (82. Slowiaczek) – Jadamík (33. Folwarczny) – Kiška. Trenér: Richard Beneš.