Hosté přijeli potvrdit vzestupnou formu, jenže domácí byli ve svízelné situaci. Začátek soutěže se jim moc nepovedl a už po čtyřech kolech měnili trenéra. Nutně tedy potřebovali vyhrát. „To zase stavělo do obtížné role nás. Věděli jsme, že Těšín vyměnil trenéra a to je pro mužstvo vždy nový impulz. Jenže my jsme po dvou předchozích venkovních porážkách už nechtěli vyjít znovu bodově naprázdno," poznamenal trenér Dětmarovic Petr Czyž.

Možná i proto začal jeho tým velmi aktivně a v první části byl lepším celkem. Gól ale nedal. „Hráči se do standardek, které hrály v první půli prim, netlačili tak, jak bych si představoval. Těšín jsme zmáčkli, ovšem výsledný efekt nám branku nepřinesl," zalitoval.

Nový trenér Těšína Vlastimil Kula.

To zase povzbudilo domácí, kteří po změně stran zvýšili aktivitu a začali bojovat. „Náš dnešní výkon se s těmi minulými nedá srovnat. Kluci dřeli, předvedli maximální nasazení a minimálně ten bod si zasloužili. Dětmarovice mají výborný tým, takže i ta remíza se určitě počítá," poznamenal nový trenér na českotěšínské lavičce Vlastimil Kula.

Toho potěšilo, že po špatném startu do soutěže se mužstvo zvedlo. „Chlapi na tom nebyli psychicky dobře, ale ten cenný bod proti zkušenému a kvalitnímu soupeři by nás mohl nakopnout," uvažoval Kula.

IRP Český Těšín – SK Dětmarovice 1:1 (0:0)

Branky: 81. Hradečný – 68. Ligocký. Rozhodčí: Takáč. ŽK: 1:2. Diváci: 150.

Č. Těšín: Bašanda – Gebel, Staník, Przyczko, Bolek – Kantor, Hradečný – Koper (87. Konečný), Chlebek, Nowak (79. Kubáň) – Kratka (70. Lojek). Trenér: Vlastimil Kula.

Dětmarovice: Gradek – Maléř, Prčík, Hrdlička, Frisch – Kořínek, Maleňák, Šrámek (46. Lukan), Ligocký – Aniol (75. Kadlčák), Beránek. Trenér: Petr Czyž.

Další zápas hraje Č. Těšín v sobotu s Hájem ve Slezsku, Dětmarovice v sobotu v Rýmařově.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.