Mladý slovenský gólman Patrik Le Giang by mohl navázat na tradici slovenských gólmanů v Karviné, kterou začal už Tomáš Kučera a pokračovali v ní například Gejza Pulen, Matej Rakovan či Branislav Pindroch.

Záleží ovšem na tom, zda bude Le Giangovi prodlouženo hostování z Vlašimi, které mu koncem ledna vyprší. A když už jsme u toho, konec ledna je spíš nestandardní termín. „No jo, ale takhle je to dohodnuté, takže já se soustředím jen na momentální působiště a do konce ledna budu prostě v Karviné,“ odvětil s úsměvem Patrik na úvodním tréninku karvinského mužstva po vánoční přestávce.

Ani on sám zatím netuší, jak se situace ohledně jeho dalšího působení v týmu trenéra Muchy vyvine. „Opravdu nevím, jak jednání mezi kluby dopadnou. Já můžu říct jen to, že jsem tady prožil krásný půlrok a budu šťastný, pokud bych mohl v Karviné pokračovat,“ poznamenal.

Do brány se dostal celkem pětkrát. „Za to jsem vděčný, každá ligová zkušenost mi dává hodně,“ ujistil.

V Karviné by rád setrval i přesto, že se spekuluje o návratu Jana Laštůvky z pražské Slavie. „Také jsem to zaslechl, ale zatím to není ničím podložené, takže to neřeším. Ani to neovlivním, takže nemá smysl se tím zabývat. Já se budu nadále soustředit jen na svoje výkony, budu prokazovat maximální nasazení a tréninkovou morálku, abych dal trenérům vědět, že jsem připravený a pak už je na nich, jak se rozhodnou,“ upřesnil.

A jaký zájem o setrvání cítí přímo z karvinské strany? „Mě tady nadchlo to spojení klubu s lidmi, fanoušky. Navíc kabina je fantastická a opravdu mi to tady sedlo. Na karvinském působení vidím jen samá pozitiva a věřím, že to vnímáme stejně my všichni,“ uzavřel Le Giang.