Hráči Army se nakonec mohli radovat z premiérové domácí výhry v letošní sezoně, když jim vítězství zajistila trefa obránce Zemana v nastaveném čase.

Téměř devět stovek diváků sledovalo na Městském stadionu od začátku ofenzivní partii. Oba celky se tlačily do zakončení, ale v úvodu měli více ze hry domácí, kteří se po půl hodině hry zaslouženě dostali do vedení. Volek našel krásnou přihrávkou volného Veverku a ten se placírkou nemýlil.

O chvíli později mohli udeřit i hosté, střelu Cika ale srazila pozorná obrana. Na druhé straně zkoušel agilní Veverka překvapit gólmana dalekonosnou ranou z půlky hřiště. Ta však skončila těsně nad břevnem.

Vyrovnání se Karviná dočkala v 39. minutě. Vladavič napřáhl z dálky a jeho rána vymetla šibenici. O chvíli později mohli Slezané přidat druhý gól, Ciku si v úniku položil Nováka, ale i díky přistrčení Valenty netrefil ze dvou metrů prázdnou bránu. Hosté si žádali pokutový kop, místo toho se ale Hottek dočkal jen žluté karty za protesty.

Přehlídka obrovských šancí a nádherných branek pokračovala i po přestávce. Už po dvou minutách se Hovorka dostal na hranici vápna k odraženému míči a krásným obstřelem překonal gólmana Rakovana – 2:1.

Ústečané si poté hlídali svůj náskok, který mohl navýšit Moulis, jenže jeho střela o kousek minula zadní tyč. Bojovní hosté se nevzdávali naděje na dobrý výsledek a v 82. minutě se dočkali vyrovnání. Po chybě ústecké obrany se dostal do úniku Fischer a s přehledem překonal bezmocného Nováka.

Tři minuty před koncem to s Armou mohlo vypadat ještě hůře, Besta ale tváří v tvář Novákovi neuspěl, poněvadž poslal míč těsně vedle levé tyče.

Když už se zdálo, že se oba celky o body podělí, udeřil v nastaveném čase obránce Zeman. Do cesty se mu sice připletl spoluhráč, ale ústecký bek nezazmatkoval, míč si přidržel a poté jeho střelu nechtěně tečoval do sítě jeden z hostujících obránců. Arma se tak k radosti svých fanoušků dočkala premiérové domácí výhry v letošní sezoně.

Ohlasy trenérů:
Přemysl Bičovský (Ústí): „Je to velká úleva, že se nám konečně doma podařilo vyhrát. Bylo to ale po dramatickém průběhu a musím říct, že jsme ke konci měli i štěstí, protože hosté měli za stavu 2:2 stoprocentní šanci, kterou neproměnili. Myslím, že jsme si vyhrát zasloužili, kluci dnes celých devadesát minut bojovali."
Petr Mašlej (Karviná): „Dnes se hrálo nahoru – dolů a nakonec se výsledek obrátil na stranu domácích. K vidění byla spousta šancí na obou stranách, byl to pěkný fotbal pro diváky. Bohužel pro nás ten závěr moc hezký nebyl. Ústí mělo větší kvalitu v proměňování šancí a to zápas rozhodlo."


FK Ústí n. L. – MFK OKD Karviná 3:2 (1:1)

Branky: 30. Veverka, 47. Hovorka, 90+1. Zeman – 39. Vladavič, 82. Fischer. Rozhodčí: Hrabovský – Zeman, Vlasjuk. ŽK: Ciku, Gonda (oba K.). Diváci: 868.

Karviná: Rakovan – O. Cverna, Mikula (24. Bolf), V. Cverna, Hoffmann – Ciku, Hottek, Gonda, Vladavič – Presl (55. Besta), Vrána (77. Fischer). Trenéři: Mašlej a Páník.