Petrovičtí odjížděli na horkou půdu Frýdlantu s vědomím, že by rádi napravili dojem a hlavně výsledek z jejich sezonní premiéry. „Prohráli jsme doma s Dolním Benešovem 1:3. Spíš jsme si mysleli, že to dopadne opačně, ale realita byla poněkud jiná," připomněl prvotní nezdar asistent petrovického trenéra Pavel Bernatík.

Jenže ani utkání ve Frýdlantu se dlouho nevyvíjelo ve prospěch Lokomotivy. Prohrávala, když se trefil bývalý hráč Dětmarovic Jan Hrdlička. Hosté ale herně nezklamali. Vytvářeli si šance, což ovšem domácí také. „Bylo to na obě strany, každý z týmů mohl skórovat už v první půli," ohlížel se za zápasem Bernatík.

Lokomotivě uškodilo odstoupení Gilla pro zranění. Ztratila tím dominanci ve vzduchu, neboť Gill platí za jednoho z nejlepších hlavičkářů v soutěži. V 83. minutě se prosadil opět Hrdlička, a už to vypadalo bledě. Jenže v závěru se probudila letní posila Lokomotivy Daniel Klimas. „Už jsme riskovali, otevřeli to. Bylo to i se štěstím, ale povedlo se nám rychle odpovědět a v závěru už to bylo vabank. Cpali jsme tam centry do vápna a vyšlo nám to," okomentoval Bernatík Klimasovy trefy, které Petrovicím zajistily cenný bod.

BFK Frýdlant n. O. – Lokomotiva Petrovice 2:2 (1:0)

Branky: 7. a 83. Hrdlička – 87. a 90. Klimas. Rozhodčí: Šamárek – Broskevič, Šafrán. ŽK: 2:3. Diváci: 410.
Petrovice: Mrozek – Hoffmann, Gill (42. Hanusek), Leibl, Bajzáth – Škuta, Puškáč – Klimas, Plešek, Miko – Lukan (69. Paduch). Trenér: Martin Špička.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.