Oba celky zahájily aktivně, domácí mladíci však přesněji kombinovali, a tak hostům moc nepůjčovali balon. Jenže uběhlo deset minut a Nowinski si dal hlavou výstavního vlastence. Chtěl vrátit míč malou domů brankáři Dočekalovi, jenže ho parádně přeloboval.

„Tenhle moment nás dost uklidnil. Potřebovali jsme zahájit úspěšně a tohle bylo správné vykročení," pochvaloval si sekretář petrovického klubu Tomáš Lincer.

Hosté v sestavě s několika bývalými karvinskými hráči Karvinou nešetřili. V 16. minutě se po centru Mika trefila africká akvizice z Nigérie Eze Lemchi – 0:2. A mohlo být pro domácí ještě hůř. Po další chybě se řítil na gólmana Dočekala sám Polák Staszewski, ale zakončení mu hrubě nevyšlo.

Ve druhé půli hosté výsledek kontrolovali, bránili, a tak hráli spíše domácí. Aktivní byl především na levé straně hrající mladík Molnári, který několikrát velmi efektně obešel hráče Lokomotivy.

„Zahrál velmi slušně. V celém zápase měl spoustu dobrých fotbalových momentů. Doufám, že v nich bude pokračovat i během dalších utkání," potěšil výkon mladého záložníka trenéra Karviné B Jana Pejšu.

A byl to právě Molnári, který deset minut před koncem dostal míč, zbavil se tří protihráčů a střelou na bližší tyč vylekal gólmana Hájka. Ještě před tímto momentem měl stoprocentní šanci na snížení a zdramatizování závěrečných minut Taraba. Vystihl špatnou malou domů Petrovic a postupoval sám na vyběhnuvšího Hájka. Přehodit se mu ho však nepodařilo a míč skončil nad bránou. „Tohle bylo klíčové. Snížit na 1:2, ještě bychom s výsledkem mohli něco provést," mrzela zahozená šance trenéra Pejšu.

A tak udeřili znovu hosté - po rychlé akci, které předcházela ztráta míče uprostřed hřiště, se Staszewski krásně uvolnil a levačkou k tyči pečetil výhru Lokomotivy. „Je vidět, že něco v něm je. Však také působil v prvoligové Wroclawi, pak se ale vážně zranil a šel hrát do divizního Pszówa," vysvětlil Tomáš Lincer.

„Nakonec je ta naše výhra zasloužená. Domácí mladíci byli živější a aktivnější, ale vyloženou šanci měli jen jednu. Do kombinace jsme se po přestávce sice moc nedostali, ale bránili jsme zodpovědně a vepředu byli produktivní. Teď to jen potvrdit i doma," rekapituloval Lincer vydařený petrovický start.

„Nám se zase kombinace celkem dařila, ale zakončení vůbec ne. Z naší optické převahy jsme nevytěžili vůbec nic," hodnotil pro změnu karvinský trenér Pejša.

MFK OKD Karviná B – Lokomotiva Petrovice 0:3 (0:2)

Branky: 10. vlastní Nowinski, 16. Lemchi, 87. Staszewski. Rozhodčí: Krasula. ŽK: Nowinski, Taraba, Zielonka – Dittrich. Diváci: 150.

Karviná B: Dočekal – Koutný, Zielonka, Kloda, Nowinski – Taraba, Siekiera – Derík (70. Jadamík), Kubiena, Molnári – Ryšavý. Trenér: Jan Pejša.

Petrovice: Hájek – Reichl, Gill (86. Bajzath), Bernatík, Anastazovský – Lemchi, Hoffmann, Dittrich, Miko – Sikora (53. Nielek), Staszewski. Trenér: Miroslav Čopjak.