Vzhledem k tomu, že z obou skupin A třídy budou na 99% sestupovat dva poslední týmy, je už osud havířovského nováčka pravděpodobně zpečetěn.

„Nás to sice mrzí, ale my jsme doma chtěli vyhrát. A nakonec se to povedlo, i když až v 89. minutě. Ale bylo to zasloužené, byli jsme lepší," oddechl si po dalším nerváku trenér Dolní Lutyně Lubomír Begany.

Hráči Sokola hned od začátku pořádně nastoupili a dali gól, ten však nebyl uznán pro Havláskův ofsajd, který ale v ofsajdovém postavení naznačoval, že nechce hrát. „I v našich soutěžích by rozhodčí měli prokázat cit pro hru. Vím, že to mají občas těžké, ale tohle hře jako takové škodí. Vždyť v televizi to pořád vídáváme. V rámci ofenzivní a atraktivní hry se takové věci pouští. Právě proto, aby padaly góly," vysvětluje Begany.

Sportovně s ním souhlasil i havířovský kouč Radomír Zábranský. „Situaci jsme dobře viděli. Nedivím se, že se domácí rozčilovali. Já bych se rozčiloval taky," pousmál se Zábranský, který obvykle zůstává vždy nad věcí.

Lutyni neuznaná branka vybudila k ještě většímu úsilí. Havlásek postupoval sám na gólmana Burgerta, ale neuspěl. Pak zase sám před bránou neviděl Havlásek lépe postavené Macháčka s Velkým, na které by už zívala prázdná brána. V další šanci trefil Twrdý tyč.

Nakonec se Havlásek ve 28. minutě konečně trefil, ale uklidnění to neznamenalo, neboť hosté čtyři minuty před koncem z ojedinělé akce srovnali. „Bylo však jasné, že domácí v takovém tempu a v takovém vedru nevydrží hrát celý zápas. To by se po hodině hry odvařili," postřehl Zábranský a průběh druhé půle mu dal za pravdu.

Havířované srovnali hru v poli, ale finální fáze jim nešla. Lutyně měla štěstí v tom, že Havířov musel riskovat. S přibývajícími minutami sympaticky útočil, protože musel. Remíza pro něj nic neřešila. „Ale jo, to od nich bylo odvážné. Naštěstí jsme to pak potrestali. Vyhovuje nám chodit do brejků," připustil Begany.

Macháček si v 89. minutě vzpomněl na svou poslední trefu na hřišti Sedlišť, kde dával branku rovněž v samém závěru utkání a derby rozhodl. „Byl to risk, ale hráče jsem jasně upozorňoval, že zabezpečená obrana musí být taky. Jenže jsme na to vzadu zapomínali. Nakonec nás za to Lutyně ztrestala," dodal Zábranský.

Sokol Dolní Lutyně – ČSAD Havířov 2:1 (1:1)

Branky: 28. Havlásek, 89. Macháček – 41. Klus. Rozhodčí:  Špičák. ŽK: 0:4. Diváci: 72.

D. Lutyně: Šajer – Twrdý, Vávra, Šimek, T. Fismol – Hanusek, Velký, Szkuta, Pěgřim – Macháček, Havlásek (90. M. Fismol). Trenér: Lubomír Begany.

ČSAD: Burgert – Šrámek, Kulhánek, Přeček, Čermák – Hánl (65. Vala), Klus, Laurenčík, Čopák (10. Sobek) – Kociolek (74. Šlachta), Kaleta. Trenér: Radomír Zábranský.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.