Proti Vítkovicím splnily roli favorita a postoupily do druhého kola po výhře 6:2 na půdě soupeře.

Havířovské hráčky se v první půli trápily, neboť krátké a úzké hřiště na umělé trávě ve Vratimově, kde se zápas odehrál, vyhovovalo více domácím.

„Abych řekl pravdu, měl jsem z utkání trochu obavy, protože některé naše opory potřebovaly spíše doléčit zdravotní neduhy a ne bojovat v poháru. Ale holky to nakonec zvládly a můžeme se připravovat na Jihlavu,“ vyhlíží trenér družstva Radomír Zábranský už další mistrovské utkání.

Inna Indráková a František Vlašic uspěli v Rakousku.
Judistům začaly soutěže. Hned bodovali

Tým uklidnila hattrickem za šest minut Denisa Břenková, Havířovanky se dostaly do vedení a už zápas kontrolovaly. Posledních dvacet minut už si zahrála i celá lavička.

Ve druhém kole čeká na Havířov stejně jako loni Olomouc, které mají domácí hráčky po loňském vyřazení co vracet. Pokud by se jim podařilo Hanačky vyřadit, přivítaly by doma pražskou Slavii, a to by už byla pro havířovský klub opravdová „chuťovka“.

„Byla by to bomba, ale to je ještě daleko. Teď mě zajímá Jihlava, protože tento tým vůbec neznám a nikdy jsem proti němu nehrál. Takže budu žhavit linky a volat svým trenérským kolegům, abych se dozvěděl aspoň něco,“ připustil trenér Zábranský. 

FC Vítkovice – Gascontrol Havířov 2:6 (2:3)

Branky: 10. a 33. Jonsztová – 43., 45. a 47. Břenková, 23. Najvarová, 49. Porembská, 65. Fukalová. Rozhodčí: Boček – Němec, Huser. ŽK: Najvarová (H). Diváci: 60.

Havířov: Kuglerová – Porembská, Kuzníková, Pochylová, Krzikalová – Fukalová, Waszutová, Mikysková, Vítková – Břenková, Najvarová. Střídaly: Sikorová, Dlouhá, Vytřensová, Jelínková. Trenér: Zábranský.

Ragbisté Havířova se loučili s mistrovskou sezonou 2019.
Ragbisté ukončili nadstavbu. Kupředu se dere mládí
Karvinští hokejbalisté (v nových bílých dresech) porazili Dobřany.
Vynulovali Dobřany. Hokejbalisté jsou šestí