Tým pod vedením Marka Poštulky a Iva Cichoně má za sebou během posledních dvou měsíců soustředění a také čtyři přípravné zápasy. „Příprava proběhla v pohodě a bez problému. Soustředění se povedlo, dali jsme se tam dohromady a navíc jsme naběhali zhruba osmdesát kilometrů, takže panuje spokojenost," je pozitivní krátce před jarní premiérou trenér Marek Poštulka.

V přípravných duelech mají jeho svěřenci bilanci dvou vítězství a stejného počtu porážek. „Generálka s Havířovem už vypadala z naší strany solidně a herní projev byl takový, jakým bychom se chtěli prezentovat. Teď už jen doufám, že se nikdo nezraní," modlí se Poštulka.

Právě zranění jsou negativem, jelikož jich bývalý útočník nemá ve svém kádru úplně málo. Kapitán Košťal si zlomil palec u nohy, záložník Kubinski léčí natažený sval a Segeta zase trápí tříslo. Navíc hned první den soustředění si urval vazy v koleni obránce Lukáš Pluta, čímž je nepoužitelný do konce ročníku.

„Musím přiznat, že mě naše marodka před nedělním zápasem trochu straší, ale uvidíme. Každopádně jsme připraveni," upozorňuje Poštulka, kterému se alespoň postupně dává do kupy Lukáš Ciesarik.

„Je čtyři měsíce po plastice křížových vazů. Dává se dohromady a začíná s námi pomalu trénovat na hřišti. Rozhodnutí, kdy začne hrát, však nechávám na něm. Ještě si do zápasu nevěří, potřebuje čas, ale během jara by měl naskočit," doufá kouč pátého celku tabulky.

Třiačtyřicetiletý kouč má o sestavě pro nedělní duel s Vítkovicemi víceméně jasno, stejně jako o taktice pro většinu duelů. „Nebudeme nic měnit na tom, co nám přinášelo body. To znamená zhušťovat střed a vyrážet k rychlým protiútokům. To nám sedí a nebudeme nic jiného vymýšlet," věří osvědčené taktice Poštulka.

Bohumín v přípravě: Dolní Lutyně – Bohumín 1:2, Karviná B – Bohumín 1:0, Bohumín – Dolní Lutyně 3:4, Bohumín – ČSAD Havířov 2:0.

Přišli: Vojtěch Musil (Slavoj Rychvald), Michal Šindler (přeřazení z B-týmu)
Odešli: Ondřej Gábor (konec kariéry).

Více v tištěném vydání Deníku.