„Když jsme do Šenova přijeli a viděli perfektní travičku, která bude vyhovovat našemu kombinačnímu fotbalu, tak jsme přehodnotili cíle. Říkal jsem klukům, ne ne, tady hrajeme o tři body!" smál se trenér Dětmarovic Martin Špička.

Úvod vyšel jeho týmu, když se hned po sedmi minutách trefil Lukan. Domácí sice srovnali, ale brzy poté se dostaly Dětmarovice zase do vedení. Za ruku se kopala penalta a Christu ji proměnil. To už na hřišti nebyl Hrtánek, kterého trápil sval. „Snad se do derby s Těšínem dá dohromady. Takový hráč by nám dost chyběl," přeje si Martin Špička.

Ve druhé půli se na popud trenéra hosté zlepšili v defenzivě a když přidali třetí gól, bylo vlastně rozhodnuto. S anglickým týdnem tak panuje v Dětmarovicích spokojenost. Dva venkovní výjezdy znamenaly čtyři body. „Před derby s Těšínem je to určitě příjemné, teď to jen potvrdit," zakončil s úsměvem Martin Špička.

SK Šenov – SK Dětmarovice 1:3 (1:2)

Branky: 22. Schovajsa – 8. Lukan, 26. z pen. Christu, 56. Schimke. Rozhodčí: Batrla. ŽK: 1:1. Diváci: 300.

Dětmarovice: Gradek – Szkuta, Hrdlička, Maléř, Ligocký (66. Deryk) – Hrtánek (25. Berešík), Matušík, Maleňák – Schimke, Lukan (66. Šuster), Christu. Trenér: Martin Špička.

Další zápas hrají Dětmarovice v sobotu s Českým Těšínem.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.