Trenér Karviné Josef Mucha se tak vrací domů, neboť v Olomouci zažil nejkrásnější roky kariéry a stále tam bydlí.

„Na utkání se moc těším, v roli hlavního kouče to pro mě bude premiéra proti Sigmě. Věřím, že budeme na zápas dobře připraveni a uhrajeme příznivý výsledek. V naší situaci se počítá každý bod,“ upozornil Mucha.

Karvinští respektují sílu soupeře, který na podzim v Karviné vyhrál 5:3. „Tak divoký výsledek neočekávám, to byl spíše výjimečný zápas, ale olomoucký styl hry zůstal stejný. Oni hrají pro soupeře náročný fotbal, po zisku míče se první přihrávky snaží okamžitě dávat dopředu, takže musíme být obezřetní,“ varuje karvinský trenér.

Bude se opakovat přestřelka z podzimu?Zdroj: Ivo Dudek

Recept na Hanáky zní jednoduše: „Dobře bránit a být nebezpeční dopředu,“ usmívá se Mucha. Což se lehce řekne a hůř provádí. „Sigma je v přechodové fázi velmi nebezpečná, chtělo by to využít nějaký brejk. Nemyslím si ani, že by měla na jaře být zranitelnější než na podzim. Je fakt, že teď body nesbírá, ale určitě to bude chtít prolomit a navíc doma góly nedostává. To mužstvo se přes zimu moc nezměnilo, bude to opět velmi těžké,“ uvědomuje si Josef Mucha.

Podobně jako on se vrací do známého působiště i Pavel Dreksa, odchovanec Prostějova, který však v Sigmě hrál od svých šestnácti let. Utkání by tedy pro něj mohlo být specifické. „Ale zatím nic necítím, přece jen to už jsou asi čtyři roky, co jsem pryč. Možná až přijedu na stadion, oživí se mi vzpomínky na olomoucké působení, ale teď to nijak speciálně nevnímám,“ ujišťuje Pavel Dreksa.

Toho úspěšné olomoucké tažení soutěží nepřekvapuje. „Ti kluci byli vždycky dobří a navíc mají fantastického trenéra, který je naučil předvádět účelný a koukatelný fotbal. Nicméně jsem nečekal, že budou mít tolik bodů,“ přiznává.

Dobrou formu má karvinský Lukáš Budínský (u míče). Trefí se na Hané?Zdroj: Ivo Dudek

Když zapátrá v paměti, naposledy hrál v Olomouci coby soupeř před třemi lety. „To jsme se potkali ve druhé lize, ale tam hrálo béčko Olomouce,“ vybavil si dobře.

Dreksa neočekává zvýšený zájem svých rodinných příbuzných. „Už se naučili jezdit i do Karviné,“ směje se. „Deset lístků bude stačit,“ uzavírá.

Dnešní utkání v Olomouci začíná ve 20 hodin a bude odvysíláno živě na ČT sport.