V sobotu se ve stonavské sportovní hale odehrálo druhé čtvrtfinálové utkání play off Celostátní ligy futsalu - sálového fotbalu. Hráči domácího Premia Stonava si poradili s Novým Borem 6:1 a po výhře 5:2 z prvního utkání postoupili do finálového turnaje, který se odehraje druhý březnový víkend v Luhačovicích.

Premium Stonava – Adria Nový Bor 6:1 (0:0)

Zápas, ve kterém domácím chyběl nemocný reprezentant Cieslar, začal velmi opatrně. Žádný tým nechtěl udělat chybu, a tak se o první vzruch postaral až v 7. minutě Buryan, který trefil tyč branky hostí. O dvě minuty později se na druhé straně dostal do nadějné šance Slavík, ale netrefil branku. V 16. minutě Sniegoň šikovně tečoval střílenou přihrávku, ale brankář Rangl stačil míč vyrazit na roh. Největší brankovou příležitost prvního poločasu měl v poslední minutě domácí Potůček, když po krásné akci a přihrávce Sikory z bezprostřední blízkosti přestřelil branku hostí. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhého poločasu patřil hostům a brankář Hekera musel okamžitě podržet svůj tým. Pak konečně udeřilo na druhé straně. Potůčkovu střelu brankář Rangl ještě vyrazil, ale na druhou Dorozlovu střelu již nedosáhl a Premium tak otevřelo skóre utkání.

Než se hosté z obdržené branky vzpamatovali, prohrávali už o dvě. Před Ranglem se ocitl zcela sám Opluštil a pohodlně zvýšil na 2:0. Když za další dvě minuty po nádherném Opluštilově průniku přidal Dorozlo třetí gól Premia, zdálo se být rozhodnuto.

Hosté se ale nevzdali a bojovali dál. Ve 30. minutě brankář Hekera chytil Slavíkovi střelu z přímého kopu, o čtyři minuty později už se Slavík přece jen prosadil a snížil na 3:1. Rozhodující moment utkání přišel ve 37. minutě. Asi nejlepší hráč soupeře Slavík utekl po levém křídle domácí obraně, ale jeho nebezpečnou střelu brankář Hekera vyrazil a z následného protiútoku vstřelil Opluštil čtvrtou branku domácích. V závěru utkání ještě přidal svou třetí branku z devítimetrového kopu Opluštil a na konečných 6:1 upravil Baron.

Vedoucí týmu Stonavy Jiří Havlásek k utkání řekl: „První půle byla opatrná a bylo jasné, že se čeká na první branku. Naštěstí pro nás jsme ji vstřelili my, navíc jsme brzy přidali další dvě, čímž jsme zápas rozhodli. Oceňuji ale i výkon soupeře, kterému chybělo několik opor, a přesto dokázal držet téměř celý zápas krok. Výše skóre neodpovídá průběhu hry".

Branky: 26., 37. a 39. Opluštil, 25. a 28. Dorozlo, 40. Baron – 34. Slavík.

Stonava: Hekera – Opluštil, Sniegoň, Baron, Buryan – Sikora, Dorozlo, Bury, Potůček – Večeřa.

Další čtvrtfinálové výsledky: Větřní – Praha 2:7 (0:2), konečný stav série 0:2, Jilemnice – Brno 2:3 (0:2), konečný stav série 0:2, Zlín – Polička 3:1 (1:1) a 2:3 (1:2), konečný stav série 1:2.

Semifinálové dvojice: Stonava – Praha, Polička – Brno.