Před utkáním v Boleslavi měli svěřenci trenéra Josef Muchy motivaci v tom, že by se v případě výhry dotáhli na svého soupeře. Povedlo se a nyní je před nimi totožný cíl. „Tomu bychom se samozřejmě nebránili, kdybychom se po každém kole posouvali nahoru,“ pousmál se trenér Mucha. „Zlín však představuje podobně těžkého soupeře, byť herně bude zápas vypadat určitě jinak,“ dodal.

Zlín má podle něj velmi silný tým, který ne nadarmo hrál Evropskou ligu. „Hodně sází na rychlostní typy hráčů, jako jsou Vukadinovič, Džafič, Ekpai. Na brejky si musíme dát velký pozor, Zlín toho hodně využívá a my to musíme eliminovat,“ upozorňuje.

Petr Janda četl dětem pohádky v karvinské knihovně.
Dětem čtu rád, zatím u toho nikdy neusnuly, říká muzikant Petr Janda

O jiné utkání oproti Mladé Boleslavi půjde už jen proto, že Karviná hraje doma a bude muset tvořit. „Hlavně doufáme, že předvedeme lepší výkon než v Mladé Boleslavi. I když jsme vyhráli, nebylo to ono,“ je si Mucha vědom rezerv u svého týmu.

Ačkoliv se říká, že vítězná sestava se nemění, karvinský kouč do ní bude muset sáhnout. Už jen z toho důvodu, že za osm žlutých karet bude dva zápasy stát záložník Jan Šisler. „Počítali jsme s tím, že Honza v prvních zápasech jara tu osmou vyfasuje, takže zase tolik nás to nepřekvapí. Máme záložní varianty,“ ujistil Mucha.

Gólman karvinských házenkářů Nemanja Marjanovič pomohl svými zákroky k výhře nad Kopřivnicí.
Srbský gólman Marjanovič: Nebýt Karviné, tak bych neměl takovou kariéru

Věří, že jeho mužstvo bude znovu dobře bránit. „Mohla by nám vyjít také nějaká standardka jako v Boleslavi, ale jen na to samozřejmě spoléhat nemůžeme. Chceme být aktivní a nebezpeční,“ vyhlašuje Mucha.

Karvinští rovněž věří v mohutnou diváckou podporu. „Je to první zápas po zimní pauze, fanoušci nám vždy pomohli a mohou zase dokázat, že Karviná je fotbalové město a že místní fotbal má své místo v nejvyšší soutěži. Snad přijdou v hojném počtu, i když je venku pořád zima,“ pousmál se Josef Mucha.

Olympijský festival u Ostravar arény.
Olympijský festival vrcholí, o víkendu se čeká největší nápor