Devětadvacetiletý rodák ze Skalice prošel řadou slovenských klubů (Skalica, Slovan Bratislava, Senica, Trnava, Dunajská Streda) a vyzkoušel si i jedno zahraniční angažmá v arménském klubu Bananc Jerevan.

Vedení MFK Karviná pracovalo na příchodu Štepanovského, který dorazil podepsat smlouvu i se svým agentem, půl roku. „Během této doby jsme si vyhodnotili, že by měl být posilou. Peter nám zapadá do herního systému, navíc je to univerzál. Doufáme, že u nás odvede takové výkony, jaké od něj očekáváme, a jakými se prezentoval třeba právě v Dunajské Stredě," řekl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk s tím, že smlouva je podepsaná na dva roky do 30. června 2019.

Bývalého reprezentanta do 21 let zná v Česku jen hrstka fandů, ovšem doma na Slovensku je poměrně známý. Fanoušci si tohoto hráče s řadou tetování pamatují především díky jeho důležité trefě ve 4. předkole EL ze sezóny 2011/12, která znamenala pro „jeho" Slovan Bratislava postup přes slavný AS Řím do hlavní fáze Evropské ligy právě na úkor hvězdného římského AS v čele s Francescem Tottim.

Ambice Petera Štepanovského v novém působišti jsou jasné. „Samozřejmě bych rád co nejvíc hrál a hlavně pomohl mužstvu. Českou ligu trochu znám, ale nijak zvlášť extra. Právě proto se tady moc těším," uvedl krátce po podpisu smlouvy.